Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: cca 1hod | |
Počet porcií (kusov): 5 |
500gr strukovín / fazuľa menšia strakata, fazuľa biela perlovka, hrach lúpaný, šošovica/, jačmenné krúpy malé, 1 cibuľa, 4str.cesnaku, 200gr údené hovädzie, 200gr údenej hov. klobásy, 3 väčšie zemiaky, soľ, korenie, červená paprika
Strukoviny je dobré vopred namočiť, postačuje na 12 hodín. Na hrubo nakrájanú cibuľu, cesnak, mäso a klobásu urestujeme na troche slnečnicového oleja, pridáme koreniny, namočené strukoviny a jačmenné krúpy. Zalejeme vodou a varíme. Keď sú strukoviny polomäké pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a polievku dovaríme.
Polievku nezahusťujem žiadnou zásmažkou, ale keď sú zemiaky uvarené zopár roztlačím o okraj hrnca vidličkou a tám sa polievka zahustí na potrebnú hustotu.
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simona dakujem
super polévka,tuhle už jsem několik let neměla,díky za připomenutí.+1
Dakujem a rovnako skvele aj chutila:))) Teraz ma caka zber byliniek v mojej bylinkovej dzungli, tak podme na to.
Bezpochyby skvelé foto - hovorí: zjedz ma, zjedz!!!
tie sa nekupuju tie si vyrabam sam, rovnako ako aj udene susene hov. maso :)
a kde sa kupuju hovadizie klobasky a udene?????????
Dakujem a pockaj si na foto vonia z nej cely dom
Moshe, jáááj tak by som si dala...super+1