![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: cca 20 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
Sójová pasta Miso, tuniakový vývar, losos, tuniak, maslová ryba, ryžové rezance, wakame riasy,mrkva
Skôr ako začneme pripravíme si vývar z tuniaka. Vo vode uvaríme nasekaného tuniaka, nepridávame žiadne koreniny. Varíme až kým sa tuniak nerozpadne a po uvarení cez plátno precedíme. Necháme zovrieť a pridáme miso pastu podľa chuti. Cca na liter asi tak 100gr.
Pri tom ako sa nám uvaril vývar sme nakrájali riasy a mrkvu na rezance a uvarili v osolenej vode. K vriacemu vývaru pridáme uvarenú mrkvu a riasy, dochutíme soľou a necháme prevrieť. Keď nám polievka vrie okamžite nalejeme do misiek na ryžové rezance a vložíme na kocky nakrájané ryby. Pokým polievka trochu schladne ryba sa uvarí.
Táto polievka je určená hlavne pre priaznivcov sushi :) Prajem dobrú chuť. Len pre zaujímavosť, miso polievka sa v japonsku pripravuje na 45 spôsobov. Základom je dashi a miso, ďalšie suroviny závisia od oblasti kde sa pripravuje.
![]() |
Autor: Moshe (Moshe -Norbert Otter) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Kamilka. (neregistrovaný/á), skus pouzit internet link som uz sem daval. Tam nakupis a nikam von nemusis.
recept možná vynikajúci, ale pro mě (a asi většinu pracujících žen, denně vařících) nepoužitelný. Drtivou většinu surovin doma běžně nemívám a do speci obchodu tuze daleko.....
dole klobúk, ak si mal takého učiteľa - videla somho variť
Vo viedni som chodil do skoly a ucil sa tam na sushi sefa a toto je jedna z 4 tradicnych polievok pripravovanych v sushi baroch.
zabudla som sa spýtať, odkiaľ poznáš tento vynikajúci recept?
zasa jeden skvelý recept. +1