Viac ako  4 000  receptov

Dubáky na šľahačke

Dubáky na šľahačke
nahoru
Dubáky na šľahačke Dubáky na šľahačke Dubáky na šľahačke Dubáky na šľahačke
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Huby
Čas prípravy Čas prípravy: 45 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

50 g sušených dubákov alebo 500 g čerstvých, nakrájaných na plátky, 50 g masla, 250 ml mäsového vývaru ev. bio bujon, 250 ml 33%-nej sladkej smotany, 2-3 PL hladkej múky, 200 ml kvalitného suchého vína- použila som Rizling vlašský

Postup

Dubáky som namočila na 30 minút do teplej vody a potom som ich dala prikryté variť aj s vodou, v ktorej boli namočené. Podľa potreby som doliala horúcu vodu, domáci kurací vývar a ked boli polomäkké, pridala som víno. Zahustila som múkou rozmiešanou v studenej vode a povarila ešte 15 minút. Ked boli dubáky mäkké, pridala som šľahačku a nechala všetko prebublať. Nakoniec som pokrm zjemnila maslom a podávala s knedľou. Nesolila som - vývar je dostatočne slaný. Nekorenila som ničím, nechala som vyniknúť jemnú a delikatesnú chuť samotných dubákov, ktorú víno len podtrhlo a maslo zjemnilo a dalo dubákom krásny lesk.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
9 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Dubáky na šľahačke"

autor: Osmma
vložené: 22. 09. 2010 22:50:17  nahlásiť  reagovať
 

bez komentára-ten neni potrebný smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 09. 2010 16:27:12  nahlásiť  reagovať
 

Milá Paprika, dakujem, aj za ten užší výber. Nech sa Ti zajtra veľmi, veľmi darí...smajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vložené: 22. 09. 2010 15:48:27  nahlásiť  reagovať
 

Myslím, že na tento recept letos ještě dojde. smajliksmajlik smajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:25:42  nahlásiť  reagovať
 

Janka Remková, dakujem. Ano, dubákom sa zvykne hovoriť aj pravákysmajlik

vložené: 22. 09. 2010 13:23:55  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, je to fantastické...dakujemsmajlik

vložené: 22. 09. 2010 12:26:48  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,to musí být právě proto fantastické.smajliksmajlik

vložené: 22. 09. 2010 11:28:09  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, dělám úplně stejně, ačkoliv nevím, či vždy z "dubáků", je to vynikající omáčkasmajliksmajliksmajlik

vložené: 22. 09. 2010 08:56:06  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, dakujemsmajlika všimla si si, že som tam nedala žiadne korenie a žiadne dochucovadlo? ani len soľ...

vložené: 22. 09. 2010 08:07:15  nahlásiť  reagovať
 

ajajaj jak já bych si hned dala,toto mám moc rádasmajlik+1smajliksmajlik

vložené: 21. 09. 2010 20:02:47  nahlásiť  reagovať
 

Spagetka, dakujemsmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 21. 09. 2010 20:01:34  nahlásiť  reagovať
 

Milý Moshe, dakujemsmajlik

autor: spagetka
vložené: 21. 09. 2010 19:47:03  nahlásiť  reagovať
 

Provokatérko smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Moshe
vložené: 21. 09. 2010 19:03:04  nahlásiť  reagovať
 

smajlikDubaky milujem, sice ma to spolu so smotanou naduva, ale je to super, mnamkysmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz