Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
50 g sušených dubákov alebo 500 g čerstvých, nakrájaných na plátky, 50 g masla, 250 ml mäsového vývaru ev. bio bujon, 250 ml 33%-nej sladkej smotany, 2-3 PL hladkej múky, 200 ml kvalitného suchého vína- použila som Rizling vlašský
Dubáky som namočila na 30 minút do teplej vody a potom som ich dala prikryté variť aj s vodou, v ktorej boli namočené. Podľa potreby som doliala horúcu vodu, domáci kurací vývar a ked boli polomäkké, pridala som víno. Zahustila som múkou rozmiešanou v studenej vode a povarila ešte 15 minút. Ked boli dubáky mäkké, pridala som šľahačku a nechala všetko prebublať. Nakoniec som pokrm zjemnila maslom a podávala s knedľou. Nesolila som - vývar je dostatočne slaný. Nekorenila som ničím, nechala som vyniknúť jemnú a delikatesnú chuť samotných dubákov, ktorú víno len podtrhlo a maslo zjemnilo a dalo dubákom krásny lesk.
Zdroj: vlastný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
9 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
bez komentára-ten neni potrebný
Milá Paprika, dakujem, aj za ten užší výber. Nech sa Ti zajtra veľmi, veľmi darí...
Myslím, že na tento recept letos ještě dojde.
Janka Remková, dakujem. Ano, dubákom sa zvykne hovoriť aj praváky
Simonka, je to fantastické...dakujem
Ibi,to musí být právě proto fantastické.
Ibi, dělám úplně stejně, ačkoliv nevím, či vždy z "dubáků", je to vynikající omáčka
Simonka, dakujema všimla si si, že som tam nedala žiadne korenie a žiadne dochucovadlo? ani len soľ...
ajajaj jak já bych si hned dala,toto mám moc ráda+1
Spagetka, dakujem
Milý Moshe, dakujem
Provokatérko
Dubaky milujem, sice ma to spolu so smotanou naduva, ale je to super, mnamky