Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pizzy | |
Čas prípravy: 12 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
400 g hladkej múky, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 20 g droždia, 3 PL slnečnicového oleja, 1 veľká cibuľa, pokrájaná na mesiačiky, 100 - 150 g domácej údenej slaniny, pokrájanej na prúžky, mletá červená sladká, ev. štipľavá paprika, soľ, mleté čierne korenie, 250-300ml vody - závisí od kvality múky
Do vandlíka preosejeme múku, zmiešame so soľou a do priehlbinky v múke na kryštáľový cukor rozmrvíme droždie, ktoré zalejeme trochou vlažnej vody. Pridáme olej a po vykysnutí kvásku zarobíme zvyškom vlažnej vody mäkšie vláčne cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Cesto pomúčenými rukami roztlačíme na plech vyložený silikonovou podložkou alebo pečiacim papierom. Pizzu pokladieme mesiačikmi cibule, prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou.Pečieme 12 minút/250 stupňov/ventilátor. Upečenú pizzu pokrájame na trojuholníky, štvorce alebo obdlžniky a podávame horúce.
Zdroj: vlastná kreácia.Ničím som povrch nemastila, pretože slaninka uvoľní dostatočné množstvo tuku a dá pizze špecifickú, delikatesnú chuť.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Super recept všetky prsty sme si oblízali
No určitě by si jí dal náš Pepa, ten pizzu miluje ať je náplň jakákoliv, já né, ale pochopitelně že jí dělám.