Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 3 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
1000 g vykosteného, mäsitého bôčika bez kože, rozrezaného na rovnomerný plát, 3 veľké strúčiky olúpaného a prelisovaného cesnaku, soľ, drvená rasca, voda, 3 PL kopcom bravčovej masti, voda, 1 veľká cibuľa na hrubo nakrájaná čabajková plnka: 500 g mletého bravčového pliecka, 2 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 PL štipľavej mletej červenej papriky, 1 CL soli, 1 CL drvenej rasce, 1 CL čerstvo mletého čierneho korenia, 1/4 CL práškového cukru, voda, 4 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku
Deň vopred som pripravila čabajkovú klobásovú plnku. Do misy som dala mleté mäso, obe papriky, práškový cukor, soľ, drvenú rascu, mleté čierne korenie, prelisované strúčiky cesnaku a spracovala som so studenou vodou, kým nevzniklo vláčne a poddajné "cesto". Vody som dala toľko, koľko bolo mäso schopné naviazať. Misu s čabajkovou plnkou som prikryla fresh foliou a odložila na 24 h do chladničky. Plát bôčika som na druhý deň naklepala, posolila a rozotrela som na mäsový plát prelisované strúčiky cesnaku a čabajkovú plnku. Potom som zvinula bôčik s plnkou do tvaru rolády a previazala som ho potravinárskym motúzom, aby roláda držala tvar. Roládu som dala do pekáča, obložila som ju na hrubo pokrájanou cibuľou, pridala som bravčovú masť a podliala vodou. Vrch rolády som ešte posolila, posypala drvenou rascou. Alobalom prikrytý pekáč som vložila do trúby vyhriatej na 160 stupňov a piekla som 3 hodiny. Počas pečenia som priebežne roládu kontrolovala, prelievala vypečenou šťavou a podľa potreby som podlievala horúcou vodou. Na posledných 15 minút som odstránila alobal, zvýšila teplotu na 200 stupňov a zapiekla som roládu do chrumkava. Nechala som roládu odpočinúť, opatrne som odstránila povraz, ostrým nožom som ju nakrájala cca na 2 cm pláty. Takto pečená roláda je krehká, ale šťavnatá. Môže sa podávať za tepla so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, čalamádou alebo s dusenou kyslou kapustou a knedľou. Za studena ju podávame s krajcom domáceho chleba, kyslou uhorkou alebo so sezonnou zeleninou, tiež ju môžeme použiť ako súčasť studených mís.
Zdroj: vlastná kreácia. Foto dodám. Cabajkovú plnku som robila podľa receptu na čabajskú klobásu.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Simonka, dakujem
toto vypadá velmi dobře+1