Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Omáčky | |
Čas prípravy: 40 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
200 g suchej šošovice, 1 stredne veľká cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku - podľa veľkosti, 2 nožičky údenej štipľavej klobásky - cca 200 g, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL hladkej múky, olej, voda, 250 ml kyslej smotany, kryštáľový cukor, ocot
Sosovicu namočíme do studenej vody na noc. Klobásu nakrájame na kolieska, cibuľu na drobno a cesnak olúpeme. Sošovicu scedíme a dáme variť do čerstvej vody aj s klobásou. Ked je šošovica polomäkká, pridáme zásmažku, ktorú sme pripravili z oleja, múky a cibule a nariedili vodou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povaríme. Do misky dáme kyslú smotanu a pridáme do nej trocha vývaru z omáčky, aby sa vyrovnala teplota /aby sa smotana nezrazila/.Primiešame ju k omáčke, necháme prebublať a odstavíme. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme omáčku prevoňať. Na záver dochutíme omáčku cukrom a octom. Podávame horúce s krajcom domáceho chleba.
Zdroj: rodinný recept.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Výborne vyzerá a zajtra ju idem variť :)
Ivana 79, vidíš, vôňa domova je tá pravá, ved si ju dopraj! dakujem
anjeliček 27, dakujem
Ibi,zase mi robíš chúťkyTaká klasika,ale človeka by ani nenapadlo uvariť ju.Musím niekedy zrealizovať,vyzerá dobre