Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 2 hodiny + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 chlieb |
1000 g hladkej svetlej chlebovej pšeničnej múky, 42 g droždia, 650 ml vlažnej vody, 1 PL soli, 1 PL kryštáľového cukru, 1 Cl kryštáľového cukru, 1 PL celej rasce, štipka soda bicarbony, 3 PL slnečnicového oleja, 300 g postrúhaných varených zemiakov
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rascu, soda bicarbonu a premiešame.Do vyhlbenej jamky v múke dáme postrúhané varené zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme trochou vlažnej vody a olejom.Po vykysnutí kvásku zvyšnou vlažnou vodou zarobíme stredne mäkké, pružné, nelepivé cesto. Posypeme múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Na doske poprášenej múkou cesto prepracujeme a vyformujeme podlhovastý alebo guľatý bochník,ktorý preložíme na plech so silikonovou podložkou /pečiacim papierom/ a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potrieme studenou vodou a vložíme piecť do trúby vyhriatej na 220 stupňov/ventilátor. Po 15 minútach znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte 45 minút. Vyberieme, potrieme znovu studenou vodou a necháme vychladnúť.
Zdroj: vlastný recept. Chlieb je ľahký, vláčný a porovitý.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ibi,tak ten se ti povedl je krásný +1