Viac ako  4 000  receptov

Francúzské toastové pikantné pečené jablká

Francúzské toastové pikantné pečené jablká
nahoru
Francúzské toastové pikantné pečené jablká
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné - Rezy s ovocím, bublaniny
Čas prípravy Čas prípravy: 10 hodín + 60 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6

Suroviny:

375 ml polotučného mlieka
250 ml bielka
2 PL medu
1 ČL vanilínovej esencie
1/8 ČL soli
250 g nakrájaného toastového chleba
125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko)
62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g)
1 KL mletej škorice
2 ČL práškového cukru

Postup

Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vyšľaháme - zostane to riedke.

Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostatné pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami.
Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy.

Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný chlieb. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň na celú noc.

Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme.
Pečieme asi 40 minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25 minút dochrumkava.
Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10 min a posypeme práškovým cukrom.

Poznámka

Tip: Je to výborné so šodó alebo vanilkovým pudingom.

Autor Autor: (Maria Halajova)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Francúzské toastové pikantné pečené jablká"

autor: Mary007
vložené: 08. 10. 2010 14:36:22  nahlásiť  reagovať
 

dakujem,a dufam ze aj bude vam chutit,ked to náhodou spravite.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 08. 10. 2010 13:48:16  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavý receptsmajlik+1

autor: ercicka
vložené: 07. 10. 2010 21:49:15  nahlásiť  reagovať
 

mozes skontrolovat ci je to dobre smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz