![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné - Rezy s ovocím, bublaniny |
![]() |
Čas prípravy: 10 hodín + 60 minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 6 |
375 ml polotučného mlieka
250 ml bielka
2 PL medu
1 ČL vanilínovej esencie
1/8 ČL soli
250 g nakrájaného toastového chleba
125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko)
62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g)
1 KL mletej škorice
2 ČL práškového cukru
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vyšľaháme - zostane to riedke.
Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostatné pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami.
Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy.
Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný chlieb. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň na celú noc.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme.
Pečieme asi 40 minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25 minút dochrumkava.
Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10 min a posypeme práškovým cukrom.
Tip: Je to výborné so šodó alebo vanilkovým pudingom.
![]() |
Autor: Mary007 (Maria Halajova) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
dakujem,a dufam ze aj bude vam chutit,ked to náhodou spravite.
Zajímavý recept+1
mozes skontrolovat ci je to dobre