Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 5min | |
Počet porcií (kusov): 1 |
20g pravej ovčej bryndze - môže byť aj viac
3 vajcia
3PL mlieka
soľ
trošku prepusteného masla Ghee alebo iného tuku
trochu nastrúhaného ľubovoľného syra-nemusí byť
Bryndzu rozmiešame v mlieku, zašľaháme do nej vajcia a vylejeme na panvicu, v ktorej sme najprv zohriali tuk. Osolíme. Zakryté pečieme asi 2-3min. Otočíme a posypeme nastrúhanym syrom. Pečieme uz asi len 1min. Prelozime na tanier.
Dobrú chuť!
Postup na Ghee- prepustené maslo je tu: http://www.toprecepty.sk/recept/1353-ghee-prepuste...
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
...ďakuje za vysvetlenie...naozaj mi toto slovo nehovorilo absolutne absolutne nič...
baby ja som to slovo chcela najst v nejakom slovniku, ale zabudla som ta to. Ale v podstate so znamena velmi silny. Ako uz vybusna pisala, tak ked to vezmeme tak cerstvo vyrobeny syr ma urcitu aromu a chut... ked ho nechame velmi vyzriet, tak sa ta aroma a chut zvyrazni, niekedy az moc a potom sa da nazvat ako ľúta A prava ovcia bryndza ma svoju typicku aromu, dost silnu
svetlana....vies..ona erika je sida velka....luta je nas rodinny vyraz...pouzivame ho ked chceme povedat,ze je nejaky mliecny vyrobok prezrety....ze uz ma taku naozaj vyraznu chut....ked je prezrety syr, alebo bryndza
...tak to je bezva nápad ...brynzu miluju...Eri, co to je "ľúta"????
Ja som sa do tej bryndze zamilovala teraz v lete, nikdy pred tym som ju nejedla. Vzdy som jedla len tu z obchodu, ta je pancovana kravskym mliekom a velmi mi nechuti.
Děláš chutě! Předvčírem jsme koupili váženou ovčí brynzu, chutná jinak, než ta balíčkovanáMám ji moc ráda, snad vyzkouším i tyhle tvé omelety.