Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 40min |
1 stredná cibuľa
500g mleteho brav. mäsa
50-80g ovčej bryndze (podľa chuti)
2PL rajčinového pretlaku
2PL masti
mleté čierne korenie
soľ
2-3PL pochúťkovej smotany
3/4l vody
1 kocka bujónu bez glutamanu
2čl maizeny
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mäso a dusíme kým pustí šťavu. Osolíme a dusíme ďalej, kým sa šťava nevyparí. Pridáme bryndzu, rajčinový pretlak a bujónovú kocku, poriadne premiešame a zalejeme 700ml vody (50ml si odložíme a necháme v nej rozpustiť maizenu). Mäso necháme dusit asi 20min. Potom zahustíme rozpustenou maizenou. Za stáleho miešania necháme prevrieť a odlozime z plameňa. Pridame kyslú smotanu a zamiešame, už nevaríme.
Kyslú smotanu môžeme pridat aj na tanier. Podávame s varenými zemiakmi alebo cestovinou.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
zaujímavé.... robím bryndzovú polievku, ale do omáčky som bryndzu ešte nedávala....