Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 20+35min |
200g čerstvých podňoviek (môžu byť aj iné huby)
4 stredne veľké zemiaky
50g oravskej slaniny
200g pochúťkovej smotany
drvená rasca
soľ
ml. čierne korenie
2 mrkvy
4PL ghee alebo masi
3PL olivového oleja
čerstvý tymian
1PL muky
Zemiaky očistíme a dáme variť do 2 litrov vody, pridame rascu. Zeleninu nakrajame nadrobno, alebo nasrtuhame na hrubom struhaku a dame prazit na 2PL masti. Prazime 5min a pridame do vody k zemiakom.
Huby ocistime, slaninu nakrajame natenko. Rozpalime druhe 2PL masti a oprazime osolene huby a slaninu. Musime pockat kym huby pustia vodu, ktora sa potom odpari a huby potom oprazime do cervena. 2/3 hotovych hub pridame do polievky k uvarenym zemiakom a 1/3 si odlozime.
Zo smotany a muky si urobime zatrepku a polievku zahustime. Odstavime z plamena a rozmixujeme. Pridame pridame odlozene huby a tymian.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tak s houbami+3
Díky Erčička,je to, ano u nás Václavkatak jsem zase chytřejší.
superto musí byť ale pochúťkamňam+2
Su to huby, ktore rastu na "parezech" alebo kmenoch stromov takto na jesen, hovori sa im aj Vaclavky alebo Michalky. Cesky myslim su to tie Vaclavky
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id...
Teda nevím co to je česky za houby "podpňovka",ale receptík je super+1