Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby | |
Čas prípravy: 20 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 1 dávka |
500 g čerstvých dubákov - pravákov alebo zodpovedajúce množstvo sušených, môžu byť aj iné lesné huby alebo ich zmes, 1 stredne veľká cibuľa, 2 PL oleja, 100 g roztierateľného syra typu Apetito,Bambino..., soľ, mleté biele korenie
Dubáky nakrájame na plátky a potom na drobno, cibuľu na jemno. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme dubáky, ktoré orestujeme do mäkka, ak treba, podlejeme trochou vody. Zmes necháme úplne vychladnúť a ponorným mixérom ju rozmixujeme nie do hladka. Primiešame syr a dochutíme soľou a bielym korením. Natierame na chlieb, čerstvé pečivo a dozdobíme sezonnou zeleninou.
Zdroj: recept som prevzala z časopisu Nový čas pre ženy Extra, číslo 3/2010.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
pekný recept... nátierky mám rada... aj huby... určite vyskúšam
Ibi,to může být velmi dobré,houby máme rádi v jakékoliv podobě+1