Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
15 ks zemiakov, 2 ks hovädzí bujón, 4-5 ks väčšia cvikla, 4-5 ks väčšia mrkva, 1 pretlak (mám overený ten z TESCA}, zelerová a petržlenová vňať, 2 väčšie cibule, olej, väčšia hrsť kyslej kapusty
Zemiaky nakrájame na kocky a varíme do polomäkka s bujónmi. Cibuľu nakrájame na kocky, trochu ju podusíme a pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a cviklu. Dusíme domäkka. Podlievame vývarom zo zemiakov. Po udusení pridáme kyslú kapustu a pretlak. Necháme trochu prehriať a vložíme do vývaru zo zemiakov. Keďže nerobíme zápražku vyberieme cca 1/2 predvarených zemiakov a popučíme ich. Všetko necháme riadne prevariť a nakoniec pridáme pokrájanú zelerovú a petržlenovú vňať. Polievke dodá chuť a veľa živín. Nezvyknem do tejto polievky dávať soľ len trochu vegety a pridávam ešte korenie. Táto polievka má byť trochu pikantná.
V pôvodnom recepte by sa mali pridať ešte sladká kapusta a kyslá smotana no ja nedávam z týchto dvoch surovín ani jednu.
Táto polievka ne plná živín a vitamínov. U nás sa varí hlavne v zimnom období ale ak máme na ňu chuť uvarím ju aj inokedy.
tento recept mám od dvoch známych - RUSKY a za to im ďakujem.
Autor: makika1979 (Miroslava Klongová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1