Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pizzy | |
Čas prípravy: 30 - 40 minút | |
Počet porcií (kusov): 8 - 9 ks pizze |
1 liter mlieka, 1 kg hladká múka, 1 kg polohrubá múka, 1 droždie, 1 dcl oleja, malá lyžička soli, medzi prsty cukru
Z trochy mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. potom zmiešame s ostatnými surovinami a riadne vypracujeme cesto rukou. Necháme trochu podkysnúť cca 7-10 minút. Urobíme hrubú rolku a delíme cca 320 g kúsky, ktoré neskôr vložíme do sáčka a mrazničky. Y tohoto množstva vyjde cca 8-9 ks.
Váha 320g je vypočítaná na veľký plech, ak chcete robiť pizzu vo veľkosti plytkého taniera tak to množstvo treba deliť 2 tj. 160g
Autor: makika1979 (Miroslava Klongová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jasne, to mas pravdu, ja tiez dost vyuzivam mrazak
nie, no nechce sa mi robiť stále nové cesto a keď sa to dá dať do mrazáku tak to by bol hriech nevyužiť to nie ?
ty mas doma futbalove muzstvo?
to je no chybička se vloudila
Nie je 13kg muky nejak moc?