Viac ako  4 000  receptov

Jablčník na spôsob Sacherovej torty

Jablčník na spôsob Sacherovej torty
nahoru
Jablčník na spôsob Sacherovej torty Jablčník na spôsob Sacherovej torty
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 12

Suroviny:

250 g polohrubej múky,
280 g kryštálového cukru,
300 g najemno nastrúhaných jabĺk,
100 g rozpusteného masla,
3 kopcovité lyžice kakaa,
1 prášok do pečiva,
3 vajíčka,
ríbezľový džem,
čokoládová poleva.

Postup

Vajíčka vyšľaháme s cukrom, primiešame postupne maslo. Kakao, múku a prášok do pečiva zmiešame. Striedavo s nastrúhanými jablkami zapracovávame do cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej (len dno) tortovej formy a v stredne horúcej rúre pečieme asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť. Koláč prekrojíme na polovice, natrieme džemom a spojíme. Vrch torty tiež natrieme džemom. Necháme trocha zaschnúť a polejeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Inšpirované receptom z publikácie Venkovská kuchařka. Upravené.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
15 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Jablčník na spôsob Sacherovej torty"

autor: Veja (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 10. 2019 18:14:15  nahlásiť  reagovať
 

Piecť na 180 stupňoch 40 minút, ak máte menšiu formu a teda hrubšiu vrstvu cesta, tak kľudne aj dlhšie, treba to sledovať. Jablka robia cesto vláčne a hebke.

autor: jahalno
vložené: 26. 01. 2015 08:08:25  nahlásiť  reagovať
 

Robila som, ja som miesto kakaa dala rozpustenú čokoládu. Po upečení krásne voňala. smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 21. 08. 2012 19:58:29  nahlásiť  reagovať
 

Ivana:jja teda nie som zvlast dobra cukrarka....ale ja by som to piekla skor na 180, ako na 220

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 08. 2012 00:05:09  nahlásiť  reagovať
 

mohli by ste mi poradit na kolkyck stupnoch mam tortu piect

autor: Katarina
vložené: 23. 08. 2011 11:00:29  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2011 10:56:27  nahlásiť  reagovať
 

vietnamka, tak ja ti ani neviem, doma som skutočnú sacherku ešte nepiekla a kupované je zvyčajne iné... možno by mohla byť táto trošku vláčnejšia...ale jeden rozdiel tu určite vidím...keď potrebujem rýchlo spotrebovať padané jablká zo záhradky, pravá mi nepomôže smajlik

autor: tanika (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 04. 2011 10:53:38  nahlásiť  reagovať
 

yanah, ďakujem a som rada, že chutila...

autor: vietnamka
vložené: 11. 04. 2011 09:08:06  nahlásiť  reagovať
 

A to chuti inak, ako sacherova torta? Pozerala som recept na sacherovu tortu, a mne sa zda, ze je rozdiel v podstate iba v tych jablkach.. je to poznat?

autor: Yanah
vložené: 11. 04. 2011 07:58:16  nahlásiť  reagovať
 

ahoj tanika ... robila som tvoju jablkovú sacherku, naplnila som ju marhuľovým džemom a poliala čokoládou a bola výborná ... foto bohužiaľ nemám, keď bola vcelku nestihla som ju odfotiť a po odchode návštevy už nebolo čo fotiť smajlik bodík som už dala dávno tak aspoň komentár pre ostatných, ktorí by ju chceli piecť smajlik

autor: Yanah
vložené: 10. 12. 2010 17:30:55  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tortička je určite vynikajúca......z podobného cesta robím koláč na plech........

autor: Iriska
vložené: 14. 10. 2010 18:10:38  nahlásiť  reagovať
 

Takové čokoládové moučníky nám moc chutnají. smajliksmajlik+

vložené: 14. 10. 2010 16:27:23  nahlásiť  reagovať
 

toto je krásný moučník a fotečka super +1smajliksmajlik

vložené: 14. 10. 2010 14:24:26  nahlásiť  reagovať
 

Krásný moučník, hned bych si kousla!!smajliksmajlik

autor: tanika
vložené: 14. 10. 2010 09:30:47  nahlásiť  reagovať
 

nám chutilo, Osmma..... myslím, že stojí za vykúšanie

autor: Osmma
vložené: 13. 10. 2010 19:58:11  nahlásiť  reagovať
 

Vyzerá to suprové!!! Jablk máme ako hadov,tak so skúsim.smajlik

autor: spagetka
vložené: 12. 10. 2010 14:02:44  nahlásiť  reagovať
 

To jsem už u někoho jedla smajliksmajliksmajlik

autor: tanika
vložené: 11. 10. 2010 20:08:00  nahlásiť  reagovať
 

ďakujem dievčatá...makika, ja by som ho na slávnostnejšie chvíle ešte naplnila vanilkovým krémom... raz urobím aj tak... v pohode by šiel prerezať aj na 3 pláty... k nedeľnej káve je takto akurát

autor: makika1979
vložené: 11. 10. 2010 16:41:08  nahlásiť  reagovať
 

určite vyskúšam +smajlik

autor: eva hubova
vložené: 10. 10. 2010 23:07:03  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá moc hezkysmajliksmajlik+3smajlik

autor: tanika
vložené: 10. 10. 2010 21:23:22  nahlásiť  reagovať
 

veľký dík, vybusna.... pochvala od profíka vo fotení poteší smajlik

autor: vybusna
vložené: 10. 10. 2010 20:53:04  nahlásiť  reagovať
 

krasne nafotene a bezpochyby aj velmi chutne


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz