Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Omáčky | |
Čas prípravy: 15 min |
200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak
Salsa:
Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť prebytočnú vodu. Necháte vychladiť a približne hodinu odležať v chlade. Potom môžete podávať.
Tortilly so Salsou:
Tortilla chips položíte do zapekacej misky. Polejete Salsou a posypete postrúhaným syrom. Necháte zapiecť pri teplote cca 180º C. Alebo tortilla chips môžete len namáčať v Salse.
Autor: adec01 (Denis) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Veľa cestujem a mám rád rôzne chute. Zvykol som si na to. Doporučujem dať na začiatok menej a potom dochutiť podľa vlastnej chuti.
chcem dat odkaz na tu pastu..ja osobne som nevedela co je to zac, tak som si to vyhladala
http://www.sambalshop.sk/store/goods-$00000027$000...
btw koriander...prave vcera som robila s koriandrom kde som do smotany davala lyzicu sekanej vnate..je pravda, ze to bolo len v troch lyziciach kyslej smotany....ale bolo prilis...aromaticke a intenzivne. Tu vidim, ze je tej pasty viac ako tri lyzice, ale je viac aj koriandru....nechova sa tam v tej salse chutovo agresivne?