Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Ostatné |
Cesto: 100 g polohrubej múky, 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice oleja, 1 lyžica vlažnej vody
Krém: 500 ml šľahačkovej smotany, 550 ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo 1,5 vanilkového pudingu, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, želatína, ríbezľový džem, ovocie (pomaranče, mandarinky alebo drobné ovocie )
Žĺtky, cukor, olej a vodu vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom a sneh z bílkov. Cesto rozotrieme na plech a upečieme. Horúci plát vyklopíme na namočenú a dobre vyžmýkanú utierku (studená voda), pevne stočíme do rolády, počkáme 1 minútu a roztočíme. Utierku vytiahneme a roládu opäť stočíme, necháme vychladnúť.
Vychladnutú roládu natrieme džemom a stočíme.
Nakrájame na tenké kolieska asi 1 cm.
V troške mlieka necháme nabobtnať želatinu (množstvo podľa návodu, asi na 1 l hmoty).
Zo zbytku mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém a necháme vychladnúť. Potom do neho zašľaháme cukor, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačku a rozpustenú želatinu.
Kolieskami rolády vyložíme cedník alebo misu, opatrne lejeme krém a prekladáme ho kúskami ovocia. Na vrchu má byť krém. Necháme 12 hodín tuhnúť v chladničke. Potom vyklopíme na misu a krájame ako tortu.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
k.milova@slovanet.skpoznam je vyborna a my to volame korytnačka lebo to pripomyna krunír
Krásna šarlotka, Terezka