Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty | |
Čas prípravy: 60 minút, 24 hodín | |
Počet porcií (kusov): 8 |
4ks vajíčok
4PL polohrubej múky
4PL práškového cukru
2ks vanilkového cukru
prášok do pečiva
2PL kakaa
2ks sladkej smotany(2x250ml)
pikantný džem
200g čokolády na varenie
tuk a múku na vymastenie formy
Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka,vanilkový a práškový cukor vysľaháme dopenista. Do vymiešanej žĺtkovej masy postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a pomaly vmiešame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme ho 15 minút pri tepote 180°C.
Krém si pripravíme nasledovne : 250 ml smotany na šlahanie zahrejeme v hnci (nesmie nám zovrieť!!!) a za stáleho miešania rozpustíme v nej čokoládu na varenie, šľahačku necháme vychladnúť v chladničke(najlepšie cez noc).
Vychladnutý korpus prepolíme na 2krát, potrieme pikantným džemom a čokoládou šľahačkou, vrch korpusu potrieme bielou šľahačkou s vanilkovým cukrom a nahusto posypeme hoblinkami čokolády.
Dobrú chuť !
Autor: teriqe (Tereza) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Místo potření šlehačkou jsem polila čokoládovou polevou, bylo to+2
Tak som to aj myslela, žeaž na druhý deň, alebo po vychladnutí. Ale v recepte sa to nepíše, a niekto neskúsený by mohol recept pokaziť a zvalí to na autora.
tanika..ved vloz recept..
teda hej... ale nie hneď
nie... aspoň v mojom recepte.... až na druhý deň... alebo po pár hodinách v chladničke
Tá zohrievaná šlahačka sa po vychladnutí nešlahá?
tanika aj tebe....sup sem s receptom
podobnú robím aj ja .... len cesto zo 6 vajec ... a menej smotany ... takže plnka je čokoládovejšia... táto bude tiež výborná