Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty | |
Počet porcií (kusov): 12 |
6 vajec,
6 lyžíc práškového cukru,
6 lyžíc polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
2 lyžice kakaa;
250 ml šľahačkovej smotany,
250 g čokolády,
džem (používam domáci ríbezľový).
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme. Vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 pláty. Čokoládu nasekáme na malé kocky a zalejeme teplou smotanou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme dobre vychladiť (ja si vždy pripravím deň vopred) a potom vyšľaháme. Spodný korpus natrieme džemom a trochou plnky, zakryjeme druhým plátom, opäť natrieme džemom a krémom, zakryjeme vrchným plátom. Zvyškom plnky natrieme vrch a boky torty. Ľubovoľne ozdobíme.
Neviem odkiaľ mám tento recept. Najskôr z nejakého časopisu. Robila som tortičku už viackrát a myslím, že je veľmi dobrá.
Autor: tanika | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
je krásne nazdobená a aj recept sa mi páči, určite ju niekedy vyskúšam
krasna...bod som ti uz dala minule
nasla som náhodou jedno foto - fotené len mobilom, doma som ju odfotiť zabudla
tak to u nás nie je problém.... všetko sladké zmizne behom chvíľky
jaj..ved ty si robila parizsku slahacku...suhlasim, ze je vyborna, tato parizska slahacka je vyborny, lahky krem..akurat to treba hned skonzumovat...mnam...davam uplne bez rozmyslania +
Tak to ti verim urcite vyskusam