Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Rezy s ovocím, bublaniny | |
Počet porcií (kusov): stredný plech |
Cesto:
210ml mlieka
1 velke vajce
50ml oleja, alebo rozpusteneho tuku
120g medu
stipka soli
250g polohrubej muky
250g hladkej muky
1/3 kocky drozdia (alebo 2cl suseneho)
mlieko na pomazanie
Plnka:
300g tvarohu
3PL medu
2 zltka
2PL Käsekuchen hilfe (alebo vanilkovy puding bez varenia alebo maizena)
citronova aroma
5 stredne velkych jablk
2PL medu
skorica
Suroviny na cesto vlozime do pekarne v poradi ako su napisane, zapneme program cesto. Alebo mozeme cesto urobit v kuchynskom robote, alebo ako ste zvyknuti.
Medzitym si nachystame plnku. Suroviny na tvarohovu plnku zmiesame, ak pouzijeme käsekuchenhilfe, tak vyslahame. Jablka umyjeme, ocistime a nastruhame na hrubom struhaku.
Ked je cesto hotove, vyberieme ho z pekarne a rozdelime na dve polovice. jednu polovicu vratime do pekarne, alebo na teple miesto. Druhu polovicu rozvalkame na plochu stredne velkeho plechu, plech vylozime papierom na pecenie a vlozime don rozvalkane cesto. Na cesto natrieme tvarohovu plnku. Na tvaroh porozkladame vyzmychane jablka, ktore polejeme medom a posypeme skoricou. Druhu polovicu cesta vyberieme z pekarne, rozvalkame na ten isty rozmer a zakryjeme jablka. na viacerych miestach poprepichujeme sparatkom. Potrieme trochou mlieka a dame piect do vyhriatej rury na 180-200°C asi 30min.
Tvarohovu plnku mozete zamenit za "tu vasu" :o)
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Koláčik vyzerá dobrý ja som robila taký bez medu ale s jablkami a makom zožal úspech v rodine tiež bolo kysnuté cesto. je to dobrý a sýty koláčik.
Vypadá opravdu nádherně!
Moc hezký koláč.+1
Nádherné