Viac ako  4 000  receptov

Jablkovo-tvarohový koláč s medom

Jablkovo-tvarohový koláč s medom
nahoru
Jablkovo-tvarohový koláč s medom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Rezy s ovocím, bublaniny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): stredný plech

Suroviny:

Cesto:
210ml mlieka
1 velke vajce
50ml oleja, alebo rozpusteneho tuku
120g medu
stipka soli
250g polohrubej muky
250g hladkej muky
1/3 kocky drozdia (alebo 2cl suseneho)
mlieko na pomazanie

Plnka:
300g tvarohu
3PL medu
2 zltka
2PL Käsekuchen hilfe (alebo vanilkovy puding bez varenia alebo maizena)
citronova aroma

5 stredne velkych jablk
2PL medu
skorica

Postup

Suroviny na cesto vlozime do pekarne v poradi ako su napisane, zapneme program cesto. Alebo mozeme cesto urobit v kuchynskom robote, alebo ako ste zvyknuti.

Medzitym si nachystame plnku. Suroviny na tvarohovu plnku zmiesame, ak pouzijeme käsekuchenhilfe, tak vyslahame. Jablka umyjeme, ocistime a nastruhame na hrubom struhaku.

Ked je cesto hotove, vyberieme ho z pekarne a rozdelime na dve polovice. jednu polovicu vratime do pekarne, alebo na teple miesto. Druhu polovicu rozvalkame na plochu stredne velkeho plechu, plech vylozime papierom na pecenie a vlozime don rozvalkane cesto. Na cesto natrieme tvarohovu plnku. Na tvaroh porozkladame vyzmychane jablka, ktore polejeme medom a posypeme skoricou. Druhu polovicu cesta vyberieme z pekarne, rozvalkame na ten isty rozmer a zakryjeme jablka. na viacerych miestach poprepichujeme sparatkom. Potrieme trochou mlieka a dame piect do vyhriatej rury na 180-200°C asi 30min.

Poznámka

Tvarohovu plnku mozete zamenit za "tu vasu" :o)

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Jablkovo-tvarohový koláč s medom"

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 02. 2012 15:43:45  nahlásiť  reagovať
 

Koláčik vyzerá dobrý ja som robila taký bez medu ale s jablkami a makom zožal úspech v rodine tiež bolo kysnuté cesto. je to dobrý a sýty koláčik.smajlik

autor: tanika
vložené: 18. 10. 2010 21:56:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vložené: 17. 10. 2010 20:36:27  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá opravdu nádherně!smajlik

vložené: 17. 10. 2010 18:36:08  nahlásiť  reagovať
 

Moc hezký koláč.smajlik+1smajlik

autor: cathleen
vložené: 17. 10. 2010 17:53:18  nahlásiť  reagovať
 

Nádhernésmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz