Viac ako  4 000  receptov

Mäsový vývar z tlakového hrnca

Mäsový vývar z tlakového hrnca
vývar s kačacích drobkov
nahoru
Mäsový vývar z tlakového hrnca Mäsový vývar z tlakového hrnca Mäsový vývar z tlakového hrnca
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky

Suroviny:

kuracie chrbty, (krídla, krky) alebo morčacie, kačacie, husacie chrbty, krídla, krky...(množstvo podľa vášho uváženia a veľkosti hrnca)
5-10 ks mrkvy podľa veľkosti
1 petržlen
1 paštrnák (nemusí byť)
zeler-iba kúsok
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
kapusta alebo kel (asi 1/4 malej hlávky)
kaleráb (nemusí byť)
petržlenová vňať
ligurček-vňať
1/2 čerstvej zelenej papriky
soľ (Vegeta)
10-15 guľôčiek celého čierneho korenia

Postup

Kuracie kosti dáme variť do studenej vody a necháme zovrieť. Hrniec naplníme iba do polovice, tak, aby sa nám tam vošla neskôr aj zelenina. Zatiaľ hrniec nezatvárame, tlakovú pokrievku iba zľahka položíme na hrniec. Po zovretí stíšime var a niekoľkokrát zoberieme vzniknutú penu. Keď sa nám zdá, že pena sa už netvorí, hrniec zatvoríme, nastavíme tlak č.1 a natlakujeme. Natlakované varíme 20 minút. Vypneme a necháme hrniec sám odtlakovať.
Pri čakaní na odtlakovanie načistíme zeleninu. Ja dávam pomerne veľa zeleniny. Môžete dať aj menej. Zeleru stačí naozaj len kúsoček, je veľmi aromatický. Kapustu alebo kel dávam vcelku, hlávku rozkrojím na štvrtiny a celú štrťku dám do polievky. Cesnak aj cibuľu tiež vcelku. Moja 87-ročná babka dokonca necháva na cibuli a cesnaku aj spodnú šupku. Petržlenovú a ligurčekovú vňať môžete pokrájať alebo dať vcelku, podľa vášho uváženia. Petržlenovej vňate dávam dosť veľa, ale ligurčekovej iba kúsok, pretože je veľmi aromatická. Pestujem si ju sama a na zimu zamrazím do zásoby. Papriku dávam polovicu a vždy vykrojím žilky. Soľ a Vegetu dajte podľa svojho uváženia, tak, ako je kto zvyknutý. Takže tlakový hrniec sa nám medzitým už odtlakoval a môžeme pokračovať.
Hrniec otvoríme, pridáme zeleninu a všetky koreniny. Zavrieme, pridáme plyn, znova natlakujeme na stupen č. 1 a varíme 20 minút. Vypneme a necháme, aby sa hrniec sám odtlakoval. A to je všetko. Výborný vývar je hotový. Takisto robím aj vývar z bravčových kostí alebo z hovädziny. Iba predĺžim dobu varenia, bravčové kosti varím 30 minút a hovädzie 40 minút plus zelenina 20 minút.

Poznámka

Mám tlakový hrniec Fagor 10 a 6 litrový. Tento vývar robievam v obidvoch a je vždy pekný číry (nezakalený). Hrnce Fagor majú dva tlaky. Na jednotke robievam mäsové vývary, ryžu, rôzne polievky a zeleninu. Na dvojke robím mäso. A ešte jedna dôležitá vec - tlakový hrniec môžete naplniť iba do 3/4 jeho celkového objemu. Takže v 10 litrovom hrnci uvaríte maximálne cca 7 litrov polievky. Keď odrátame kosti a zeleninu, tak čistého vývaru budete mať asi tak 3-4 litre, podľa toho, koľko dáte kostí (mäsa) a zeleniny. Ja dávam dosť veľa aj kostí aj zeleniny.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Mäsový vývar z tlakového hrnca"

autor: eva hubova
vložené: 22. 10. 2010 06:23:34  nahlásiť  reagovať
 

Taky vařím v tlakáči a do hovězího vývaru přidávám kousek červené kápie a malé rajče a nedávám česnek a zelísmajlik+3

vložené: 20. 10. 2010 17:10:59  nahlásiť  reagovať
 

I u nás doma se dávala a já jí též tak dávám ,cibuli se slupkou,ano je to hlavně kvůli barvě.smajlik+1smajlik

autor: Yanah
vložené: 20. 10. 2010 16:20:58  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem za bod. Je to môj prvý recept na tejto stránke, takže si ho veľmi cením....

autor: vybusna
vložené: 20. 10. 2010 16:12:16  nahlásiť  reagovať
 

yanah...veru aj moja mamka nechava na hlavke tu najposlednejsiu cibulovu supku, cesnak nedava vobec. ona mi povedala, ze to sa dava pre farbu, nech je tam uz pre cokolvek, nechavam ju tam aj ja


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz