Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
350 ml mlieka alebo vody
50 ml oleja
1 vanilkový cukor (20 g)
(cukor podľa chuti)
štipka soli
550 g polohrubej múky
1 vanilkový alebo čokoládový puding
1 malá odmerka sušeného droždia
(alebo 1/4 kocky čerstvého droždia)
Suroviny dáme do pekárne v uvedenom poradí alebo podľa návodu k vašej pekárne. Nastavíme program KLASIK, BASIC alebo STANDARD alebo TOASTOVÝ (proste program, na ktorom pečiete obyčajný biely chlebík), váha 1 kg a kôrku nastavíme najsvetlejšiu. Nedávajte tmavšiu kôrku, bochník bude tmavý. A nedávajte ani programy ako sladký chlebík alebo brioška. Najlepšie sa upečie na základnom programe, na ktorom pečiete biely chlieb.
Tento recept pečiem veľmi často a mám ho odskúšaný aj na odložený štart (večer naložím suroviny a ráno vytiahnem teplý chlebík). Ale vtedy dávam vodu namiesto mlieka a sušené droždie. Ak chcete kakaový chlebík, stačí dať kakaový (čokoládový) puding. Obidva sú výborné. Iné príchute som neskúšala.
Keď som kúpila pekáreň vyskúšala som veľa rôznych receptov na takýto sladký bochník a žiadny sa mi nepáčil, tak som si z nich poskladala svoj vlastný recept a myslím, že v porovnaní s tými ostatnými, čo som skúšala, určite obstojí. Dúfam, že vám bude chutiť.
Ja tento chlebík pečiem v pekárni ECG (je totožná s ETA Siesta) a ešte v pekárni od Fagoru. Z každej je chlebík trochu iný, ale z obidvoch je výborný. Ak máte inú značku pekárne, možno budete musieť recept mierne upraviť (pridať múku, alebo tekutiny).
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ja som urobila kakaovú verziu s čokoládývm pudingom a s dvomi sáčkami vanílkového cukru, zvyšok som dodržiavala podľa pôvodného receptu, koláč mi krásne vykysol, na "megaplátky", ale chuťovo mi pripomínal iba zafarbený chlieb, pretože by som mala pridať oveľa väčšie množstvo cukru, aby som ho mohla nazvať "sladkým bochníkom". To nie je len kritika, ale hlavne, pripomienka a dobre mienená rada ppre budúcnosť.
díky za krásné fotečky!přidávám bodík+
Vypadá opravdu moc hezky A taky vím, že je rozdíl v pekárnách. Já mám Etu Harmony a nerada tam třeba peču sladké věci - bez droždí. Nějak se mi nedaří.
Ďakujem za bodík, ercicka Toto je taká moja basic verzia, Vy si ju samozrejme môžete upraviť ako len chcete, niečo pridať, niečo ubrať, a tiež každá pekáreň pečie inak, takže kôrku si nastavte podľa svojej chuti. Ja keď dám na mojej pekárni stredne prepečenú kôrku, chlebík je už taký dosť tmavý. Väčšinou pečiem ten vanilkový a ten tak krásne vonia po vanilke, že sa zdá akoby bol sladší, než v skutočnosti je. Keď vidím dcérku, ako si ho natrie 1cm vrstvou nutely, tak mám dosť Moja mamina napríklad dáva aj hrozienka, ja nedávam (hrozienka moc nemusíme) Raz som do čokoládoveho dala trošku perníkového korenia a ráno nám celý dom voňal, ako keby sme v noci piekli vianočné medovníčky
Bohuzial som ho nestihla odfotit v celku, takze ho nafotim ked bude lepsie svetlo. Miesto vanilkoveho cukru som dala riadnu lyzicu pastovaneho medu a dala som ten cokoladovy puding. Taky krasny chlebik sa mi este nepodaril Ma super chrumkavu korku, nastavila som pekaren na svetlu korku a myslim, ze vobec nie je zafarbena, uvidite na fotke. Na stredne tmavej by to bolo naozaj uz moc chrumkave. Inak pre nas je malo sladky, takze budem sladit viac
ja to mlieko dam, toto nase nemecke trvanlive sa nepokazi ani keby bolo tyzden otvorene a stalo na linke, mam odskusane a viac mi chuti pecivo, hlavne sladke s mlekom ako s vodou a urcite ochutnam aj ja, aj ked by som nemala
Ďakujem ercicka. Ten čo som nafotila je vanilkový a namiesto mlieka som dala vodu. Keď pečiem v noci nedávam mlieko. Z mliekom je kôrka ešte trošičku tmavšia. Som zvedavá ako sa Vám vydarí ten čokoládový a hlavne či Vám bude chutiť.
asi si dala vanilkovy puding? tak ja dam cokoladovy
jani, si ma predbehla o par hodin, prave idem nalozit veci do pekarne pekny obrus
Zajímavý receptík+bodík
no na prvykrat som to chcela urobit presne podla receptu a nebola som si ista ci janke nevypadla surovina, mne sa to tiez stava, ze na nieco v recepte zabudnem a nie kazdy ma taku dokonalu predstavivost ako ty cat
Jani, dnes asi bude
Ja dávam iba 1 vanilkový cukor, ale nič vám nebráni dať si tam 1-2 lyžice cukru alebo medu, ak ho chcete mať sladší. To chlebíku určite neublíži. My ho papáme natretý nutelou alebo džemom, takže ho nerobím veľmi sladký. Foto neskôr určite pridám.
Vždyť můžeš přidat, podle vlastních zkušeností.....každý sladíme jinak.
uz si ju skoro mala, chcela som to vecer nalozit do pekarne, ale toho cukru sa mi zda fakt malo
A fotka by nebyla?Prosíííím....
tam okrem vanilkoveho cukru nejde ziadny iny cukor alebo med?