Viac ako  4 000  receptov

Raňajkový bochník

Raňajkový bochník
nahoru
Raňajkový bochník Raňajkový bochník Raňajkový bochník Raňajkový bochník Raňajkový bochník
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň

Suroviny:

350 ml mlieka alebo vody
50 ml oleja
1 vanilkový cukor (20 g)
(cukor podľa chuti)
štipka soli
550 g polohrubej múky
1 vanilkový alebo čokoládový puding
1 malá odmerka sušeného droždia
(alebo 1/4 kocky čerstvého droždia)

Postup

Suroviny dáme do pekárne v uvedenom poradí alebo podľa návodu k vašej pekárne. Nastavíme program KLASIK, BASIC alebo STANDARD alebo TOASTOVÝ (proste program, na ktorom pečiete obyčajný biely chlebík), váha 1 kg a kôrku nastavíme najsvetlejšiu. Nedávajte tmavšiu kôrku, bochník bude tmavý. A nedávajte ani programy ako sladký chlebík alebo brioška. Najlepšie sa upečie na základnom programe, na ktorom pečiete biely chlieb.

Poznámka

Tento recept pečiem veľmi často a mám ho odskúšaný aj na odložený štart (večer naložím suroviny a ráno vytiahnem teplý chlebík). Ale vtedy dávam vodu namiesto mlieka a sušené droždie. Ak chcete kakaový chlebík, stačí dať kakaový (čokoládový) puding. Obidva sú výborné. Iné príchute som neskúšala.
Keď som kúpila pekáreň vyskúšala som veľa rôznych receptov na takýto sladký bochník a žiadny sa mi nepáčil, tak som si z nich poskladala svoj vlastný recept a myslím, že v porovnaní s tými ostatnými, čo som skúšala, určite obstojí. Dúfam, že vám bude chutiť.
Ja tento chlebík pečiem v pekárni ECG (je totožná s ETA Siesta) a ešte v pekárni od Fagoru. Z každej je chlebík trochu iný, ale z obidvoch je výborný. Ak máte inú značku pekárne, možno budete musieť recept mierne upraviť (pridať múku, alebo tekutiny).

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Raňajkový bochník"

autor: Judita Romanová (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 09. 2013 13:45:56  nahlásiť  reagovať
 

Ja som urobila kakaovú verziu s čokoládývm pudingom a s dvomi sáčkami vanílkového cukru, zvyšok som dodržiavala podľa pôvodného receptu, koláč mi krásne vykysol, na "megaplátky", ale chuťovo mi pripomínal iba zafarbený chlieb, pretože by som mala pridať oveľa väčšie množstvo cukru, aby som ho mohla nazvať "sladkým bochníkom". To nie je len kritika, ale hlavne, pripomienka a dobre mienená rada ppre budúcnosť.

autor: cathleen
vložené: 22. 10. 2010 09:59:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlik díky za krásné fotečky!smajlikpřidávám bodíksmajlik+

autor: Merylas
vložené: 22. 10. 2010 09:13:48  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá opravdu moc hezkysmajlik A taky vím, že je rozdíl v pekárnách. Já mám Etu Harmony a nerada tam třeba peču sladké věci - bez droždí. Nějak se mi nedaří.

autor: Yanah
vložené: 22. 10. 2010 08:56:35  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem za bodík, ercickasmajlik Toto je taká moja basic verzia, Vy si ju samozrejme môžete upraviť ako len chcete, niečo pridať, niečo ubrať, a tiež každá pekáreň pečie inak, takže kôrku si nastavte podľa svojej chuti. Ja keď dám na mojej pekárni stredne prepečenú kôrku, chlebík je už taký dosť tmavý. Väčšinou pečiem ten vanilkový a ten tak krásne vonia po vanilke, že sa zdá akoby bol sladší, než v skutočnosti je. Keď vidím dcérku, ako si ho natrie 1cm vrstvou nutely, tak mám dosťsmajlik Moja mamina napríklad dáva aj hrozienka, ja nedávam (hrozienka moc nemusíme)smajlik Raz som do čokoládoveho dala trošku perníkového korenia a ráno nám celý dom voňal, ako keby sme v noci piekli vianočné medovníčkysmajlik

autor: ercicka
vložené: 22. 10. 2010 07:44:39  nahlásiť  reagovať
 

Bohuzial som ho nestihla odfotit v celku, takze ho nafotim ked bude lepsie svetlo. Miesto vanilkoveho cukru som dala riadnu lyzicu pastovaneho medu a dala som ten cokoladovy puding. Taky krasny chlebik sa mi este nepodaril smajlik Ma super chrumkavu korku, nastavila som pekaren na svetlu korku a myslim, ze vobec nie je zafarbena, uvidite na fotke. Na stredne tmavej by to bolo naozaj uz moc chrumkave. Inak pre nas je malo sladky, takze budem sladit viac smajlik

autor: ercicka
vložené: 21. 10. 2010 21:02:02  nahlásiť  reagovať
 

ja to mlieko dam, toto nase nemecke trvanlive sa nepokazi ani keby bolo tyzden otvorene a stalo na linke, mam odskusane smajlik a viac mi chuti pecivo, hlavne sladke s mlekom ako s vodou smajlik a urcite ochutnam aj ja, aj ked by som nemala smajlik

autor: Yanah
vložené: 21. 10. 2010 20:56:57  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem ercicka. Ten čo som nafotila je vanilkový a namiesto mlieka som dala vodu. Keď pečiem v noci nedávam mlieko. Z mliekom je kôrka ešte trošičku tmavšia. Som zvedavá ako sa Vám vydarí ten čokoládový a hlavne či Vám bude chutiť.

autor: ercicka
vložené: 21. 10. 2010 20:45:50  nahlásiť  reagovať
 

asi si dala vanilkovy puding? tak ja dam cokoladovy smajlik

autor: ercicka
vložené: 21. 10. 2010 20:44:00  nahlásiť  reagovať
 

jani, si ma predbehla o par hodin, prave idem nalozit veci do pekarne smajlik pekny obrus smajlik

autor: jollka
vložené: 21. 10. 2010 14:05:12  nahlásiť  reagovať
 

Zajímavý receptík+bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 21. 10. 2010 07:30:33  nahlásiť  reagovať
 

no na prvykrat som to chcela urobit presne podla receptu a nebola som si ista ci janke nevypadla surovina, mne sa to tiez stava, ze na nieco v recepte zabudnem a nie kazdy ma taku dokonalu predstavivost ako ty cat smajliksmajlik

Jani, dnes asi bude smajlik

autor: Yanah
vložené: 21. 10. 2010 07:12:32  nahlásiť  reagovať
 

Ja dávam iba 1 vanilkový cukor, ale nič vám nebráni dať si tam 1-2 lyžice cukru alebo medu, ak ho chcete mať sladší. To chlebíku určite neublíži. My ho papáme natretý nutelou alebo džemom, takže ho nerobím veľmi sladký. Foto neskôr určite pridám.

autor: cathleen
vložené: 21. 10. 2010 07:02:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikVždyť můžeš přidat, podle vlastních zkušeností.....každý sladíme jinak.

autor: ercicka
vložené: 21. 10. 2010 06:57:18  nahlásiť  reagovať
 

uz si ju skoro mala, chcela som to vecer nalozit do pekarne, ale toho cukru sa mi zda fakt malo

autor: cathleen
vložené: 21. 10. 2010 06:15:37  nahlásiť  reagovať
 

A fotka by nebyla?smajlikProsíííím....smajlik

autor: ercicka
vložené: 20. 10. 2010 23:05:00  nahlásiť  reagovať
 

tam okrem vanilkoveho cukru nejde ziadny iny cukor alebo med?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz