Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné |
surove jedle gastany asi 500g
Gastany narezeme cez spicku. Nezabudnite ani na jeden, nenarezane vybuchuju :o) Predhrejeme trubu na 200-230°C. Gastany dame na plech a dame piect. mozeme zapnut cirkulaciu vzduchu, vtedy pecieme asi 10-12min a nez nej asi 15-17min. Trubu vypneme a vyberieme par gastanov, ostatne tam nechame a supeme. Su sice horuce, ale vtedy sa najlepsie supu. Gastan stlacime tak silno, aby sme poculi prasknutie a potom osupeme, ide hlavne o to, aby sme osupali vnutornu chlpatu supku. Takto postupne vyberame vsetky gastany a supeme. Takto ziskame polotovat na vyrobu gastanovych vyrobkov, alebo ich mozeme okamzite spapat :o)
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
amalia: aha, to je vyborny napad! dakujem za radu, to skusim ... ale az v sezone
erika, ja gaštany vždy namáčam vo vode na 2-3 hoďky, najlepšie je na noc, potom sa nepália a idú celkom ľahko ošúpať. Miška, skús veľké bôby ako na hummus, ak ich namočíš, uvaríš a ošúpeš, chuťovo sa veľmi podobajú gaštanom. Sú výborné na najmä na krémy.
majusqka: super, mozes vlozit recept ako na to, budeme radi
viete o tom ze gastany sa daju upiect v mikrovlnke?? ja som to skusila a fungovalo
milo: vidis a ja som myslela, ze ano ale ak chces poukazovat na niecie gramaticke chyby, tak by si mal tu gramatiku sam dodrzat, nie? Myslim, ze zaciatok vety sa pise velkym pismenom, albo sa mylim?
milá erčička, slovo cirkulácia nie je odvodené od slova cyril...
hmhmhmpečené kaštany to je dobrůtka,kterou si jednou ročně dopřeji,hlavně okolo vánoc.+1
Tak uvažuju, že dám na Tvé doporučení a zkusím
cat: co mi to robis dievca?!?! na tych gastanoch nie je ziadna kaloricka hodnota uvedena, takze ziadnu nemaju nie??? Ja chudnem s Bolkom PoliFkom
michs: tie kesu neviem, su to orechy a su tvrde, gastany po upeceni su ako varene zemiaky... tu som nasla recept na falosne gastanove pyre http://www.biorecepty.sk/core/recepty/php/user_rec... ale s tymi kesu to skusim, keby som ich rozmixovala, mozno by to bolo dobre
ááááá, kaštany...! Každý rok je kupujem v nějakém super - hypermarketu a naříznuté je v obýváku pečeme na krbových kamnech Miluju je, ale prý jsou hodně výživné a kalorické.....jinak bych jich snědla kila
Cize nieco take ako ked zmiesam zemiaky alebo fazulu s kesu orechami...tie su tiez troska ako nasladle (tie nesolene).
falosne gastanove pyre sa robi z fazule, takze to chuti podobne ako strukoviny alebo aj zemiaky, ale je to velmi dobre. Ak mate stastie a kupite kvalitne gastany, su aj trochu sladke a tie su fantasticke!
Ja som gastany nikdy nejedla ale som hrozne zvedava ako asi chutia.
to ja ich mávam tak raz za 10 rokov.... naposledy v Nitre.... už ani neviem akú majú chuť...
, no zeny viete co...ja som gazdina na figu. ja gastany kupujem len ako hotovku, od uja v stanku