Viac ako  4 000  receptov

Pečené gaštany

Pečené gaštany
nahoru
Pečené gaštany
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatné

Suroviny:

surove jedle gastany asi 500g

Postup

Gastany narezeme cez spicku. Nezabudnite ani na jeden, nenarezane vybuchuju :o) Predhrejeme trubu na 200-230°C. Gastany dame na plech a dame piect. mozeme zapnut cirkulaciu vzduchu, vtedy pecieme asi 10-12min a nez nej asi 15-17min. Trubu vypneme a vyberieme par gastanov, ostatne tam nechame a supeme. Su sice horuce, ale vtedy sa najlepsie supu. Gastan stlacime tak silno, aby sme poculi prasknutie a potom osupeme, ide hlavne o to, aby sme osupali vnutornu chlpatu supku. Takto postupne vyberame vsetky gastany a supeme. Takto ziskame polotovat na vyrobu gastanovych vyrobkov, alebo ich mozeme okamzite spapat :o)

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Pečené gaštany"

autor: amalia
vložené: 28. 03. 2011 15:03:52  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: ercicka
vložené: 28. 03. 2011 14:41:54  nahlásiť  reagovať
 

amalia: aha, to je vyborny napad! dakujem za radu, to skusimsmajlik ... ale az v sezonesmajlik

autor: amalia
vložené: 28. 03. 2011 14:10:13  nahlásiť  reagovať
 

erika, ja gaštany vždy namáčam vo vode na 2-3 hoďky, najlepšie je na noc, potom sa nepália a idú celkom ľahko ošúpať. Miška, skús veľké bôby ako na hummus, ak ich namočíš, uvaríš a ošúpeš, chuťovo sa veľmi podobajú gaštanom. Sú výborné na najmä na krémy.

autor: ercicka
vložené: 28. 03. 2011 06:44:23  nahlásiť  reagovať
 

majusqka: super, mozes vlozit recept ako na to, budeme radi smajlik

autor: majusqka (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 03. 2011 21:42:11  nahlásiť  reagovať
 

viete o tom ze gastany sa daju upiect v mikrovlnke?? ja som to skusila a fungovalosmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 07. 01. 2011 09:54:37  nahlásiť  reagovať
 

milo: vidis a ja som myslela, ze ano smajliksmajliksmajlik ale ak chces poukazovat na niecie gramaticke chyby, tak by si mal tu gramatiku sam dodrzat, nie? Myslim, ze zaciatok vety sa pise velkym pismenom, albo sa mylim?

autor: milo (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 01. 2011 09:43:35  nahlásiť  reagovať
 

milá erčička, slovo cirkulácia nie je odvodené od slova cyril... smajlik

vložené: 25. 10. 2010 13:10:14  nahlásiť  reagovať
 

hmhmhmsmajlikpečené kaštany to je dobrůtka,kterou si jednou ročně dopřeji,hlavně okolo vánoc.smajliksmajliksmajlik+1smajlik

autor: Merylas
vložené: 25. 10. 2010 10:12:48  nahlásiť  reagovať
 

Tak uvažuju, že dám na Tvé doporučení a zkusím smajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 25. 10. 2010 08:58:26  nahlásiť  reagovať
 

cat: co mi to robis dievca?!?! smajlik na tych gastanoch nie je ziadna kaloricka hodnota uvedena, takze ziadnu nemaju nie??? smajlik smajliksmajliksmajlik Ja chudnem s Bolkom PoliFkom smajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 25. 10. 2010 08:56:48  nahlásiť  reagovať
 

michs: tie kesu neviem, su to orechy a su tvrde, gastany po upeceni su ako varene zemiaky... tu som nasla recept na falosne gastanove pyre http://www.biorecepty.sk/core/recepty/php/user_rec... ale s tymi kesu to skusim, keby som ich rozmixovala, mozno by to bolo dobre

autor: cathleen
vložené: 25. 10. 2010 08:44:03  nahlásiť  reagovať
 

smajlikááááá, kaštany...! Každý rok je kupujem v nějakém super - hypermarketu a naříznuté je v obýváku pečeme na krbových kamnechsmajliksmajlik Miluju je, ale prý jsou hodně výživné a kalorické.....jinak bych jich snědla kilasmajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 10. 2010 08:29:09  nahlásiť  reagovať
 

Cize nieco take ako ked zmiesam zemiaky alebo fazulu s kesu orechami...tie su tiez troska ako nasladle (tie nesolene).

autor: ercicka
vložené: 25. 10. 2010 08:25:14  nahlásiť  reagovať
 

falosne gastanove pyre sa robi z fazule, takze to chuti podobne ako strukoviny alebo aj zemiaky, ale je to velmi dobre. Ak mate stastie a kupite kvalitne gastany, su aj trochu sladke a tie su fantasticke!

autor: michsamant
vložené: 25. 10. 2010 08:24:24  nahlásiť  reagovať
 

Ja som gastany nikdy nejedla smajlik ale som hrozne zvedava ako asi chutia.

autor: tanika
vložené: 25. 10. 2010 08:17:58  nahlásiť  reagovať
 

to ja ich mávam tak raz za 10 rokov.... naposledy v Nitre.... už ani neviem akú majú chuť...

autor: vybusna
vložené: 25. 10. 2010 08:11:37  nahlásiť  reagovať
 

smajlik, no zeny viete co...ja som gazdina na figu. ja gastany kupujem len ako hotovku, od uja v stankusmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz