Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
Cesto:
4 hrnčeky hladkej múky (hrnček má objem 250 ml)
1 hrnček práškového cukru
3 vajcia
250 masla (môže byť aj margarín)
2 polievkové lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
Ďalej:
jahodový džem
3 jahodové kompóty (425ml)
500 ml šťavy z kompótu
500 ml mlieka
3 jahodové pudingy
5 polievkových lyžíc kryštálového cukru (stačí aj menej)
Všetky suroviny na cesto zmiesime a rozdelíme na dve polovice.
Jednu rozvaľkáme a dáme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme predtým vymastili a vysypali hrubou múkou. Snažíme sa, aby cesto malo trochu zdvihnuté okraje dohora.
Natrieme natenko džemom a rozložíme nakrájané jahody. Z mlieka, jahodovej šťavy, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, ktorý lyžicou (alebo naberačkou)rovnomerne rozotrieme na jahody.
Rozvaľkáme aj druhú polovicu cesta a opatrne ju položíme na puding. Zarovnáme, prípadne odkrojíme presahujúce cesto a dáme piecť. Ja pečiem na 200°C asi 25 min.
Koláč krájame až po vychladnutí. Najlepší je na druhý deň. Zvyčajne ho robím večer, a keď vychladne, ho dám do chladničky a na druhý deň krájam.
Koláč je vynikajúci aj z čerstvých jahôd. Vtedy puding varím len z mlieka a môže byť aj vanilkový. Alebo ešte robievam z broskyňového kompótu plus vanilkový puding. A výborný je aj z čerstvých marhúľ nakrájaných na menšie kúsky + vanilkový puding z mieka. Množstvo cukru je len orientačné, každý sladí inak. Záleží tiež na tom, či použijete šťavu z kompótu, ktorá je už osladená. Na tomto koláčiku je výborné to, že môžete ľubovoľne nakombinovať ovocie aj puding a vždy budete mať iný koláč.
Zdroj: starý zošit z receptami
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
pekný koláč,vyzerá výborne až mán naň chuť,vyskúšam...
Taky tento koláč se Ti moc povedl
krásné řezy+1
to mi hovor, ja to tiez neviem tak krasne nakrajat, navyse ani len dva nenakrajam rovnake asi preto sa venujem medovnikom a vykrajujem este pred pecenim vykrajovackami
ďakujem
Boze....mas ho uzasne nakrajany..ako keby si ho krajala laserom..o takom niecom ja mozem len snivat.