Viac ako  4 000  receptov

Kakaový závin bez váženia

Kakaový  závin bez váženia
nahoru
Kakaový  závin bez váženia Kakaový  závin bez váženia Kakaový  závin bez váženia Kakaový  závin bez váženia
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň

Suroviny:

300 ml mlieka
200 ml oleja
3-4 polievkové lyžice cukru
štipka soli
1 vajce
1 vanilkový puding
1 prášok do pečiva
polohrubá alebo hladká múka (cca 600g)
1 kocka droždia (42g)

100-125 g masla na natieranie

BB puding
kryštálový cukor

Postup

Všetky suroviny dám do pekárne. Múku nasypem odhadom cca 500 g a zapnem program na prípravu cesta. Keď začne pekáreň miešať, postupne prisypem múku tak, aby vzniklo mäkké a nelepivé cesto. Nikdy som múku nevážila, pretože vždy dávam inú (podľa nálady a zásob v komore), ale dnes som to odvážila a nasypala som tam presne 620 g polohrubej múky.
Cesto nenechám kysnúť v pekárni, ale hneď ho naplním. Vyberiem ho von, rozdelím na dve polovice, každú rozvaľkám, nahrubo natriem rozpusteným maslom, husto posypem BB pudingom a kryštálovým cukrom a opatrne zaviniem. Dám na plech vyložený papierom, popichám vidličkou a nechám kysnúť najmenej 1 hodinu (prikryté utierkou). Keď je chladno a mám pocit, že záviny ešte nenarástli, tak aj viac.
Pred pečením natriem olejom. Pečiem na 200° asi 20-25 minút. Ešte horúce hneď po upečení môžete znovu natrieť olejom.

Poznámka

Viem, že je tu viac receptov na kysnuté cesto a aj záviny z domácej pekárne, ale nič podobné tomuto môjmu som nenašla. Záviny môžete samozrejme naplniť aj inými plnkami. Namiesto mlieka môžete dať aj vodu, múku môžete dať hladkú aj polohrubú. Prečo sa tam dáva ten prášok do pečiva, to netuším. Cesto môžete samozrejme urobiť aj bez pekárne - ručne.

Zdroj: starý zošit s receptami (recept som prispôsobila na použitie v domácej pekárni).

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Kakaový závin bez váženia"

autor: hanka (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 05. 2016 11:55:13  nahlásiť  reagovať
 

Je neskutocny. Mnam smajlik

autor: hanka (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 05. 2016 11:23:56  nahlásiť  reagovať
 

Tak isla som presne podla postupu a uz sa pecie snad bude taky uzasny ako krasne mi nakysolsmajlik

vložené: 07. 11. 2010 18:49:32  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá moc hezkysmajlika jak je krásně zamotanýsmajliksmajlik+5smajlik

autor: Iriska
vložené: 01. 11. 2010 14:34:08  nahlásiť  reagovať
 

To máš krásný motanec smajlik+

autor: ercicka
vložené: 01. 11. 2010 11:21:17  nahlásiť  reagovať
 

vyskusam smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 10. 2010 22:52:06  nahlásiť  reagovať
 

Ešte k tomu pudingu. V pôvodnom recepte (z roku pánasmajlik) bolo 50g nejakej škrobovej múčky. Keďže sa mi nechcelo vyťahovať vždy váhu kvôli 50-tim gramom škrobu, tak som si to nahradila pudingom. Je to tiež kukuričný škrob, aj váha súhlasí a ešte aj cesto vonia po vanilkesmajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 10. 2010 20:57:08  nahlásiť  reagovať
 

Pre ercicku: Pri vaľkaní podsýpam a prášok do pečiva dávam vždy. Bez prášku som to ešte neskúšala. Ak to riskneš s tou sódou daj vedieť ako to dopadlosmajlik

autor: magdalenka
vložené: 31. 10. 2010 20:43:42  nahlásiť  reagovať
 

Erika, ja tento recept poznám tiež, iba bez pudingu v ceste. Tiež sa má pridávať prášok do pečiva, ale ja som ho ešte nikdy nedala, je to v pohode aj bez neho. Pôvodne som si myslela, že je to omyl, recept mi dávala teta a som si myslela, že sa jednoducho splietla...smajlikže mi to nadiktovala nedopatrením...

autor: ercicka
vložené: 31. 10. 2010 20:18:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlik som myslela, ze si tu vsetci tykame smajliksmajlik vyskusam ho, len neviem ci to spravne odhadnem, hadam hej... len prasok do peciva tam musi byt? nemozem dat miesto neho sodu? ja som totiz prasok prestala pouzivat, nie je velmi zdravy, davam ho len do toriet na objednavku

a este som sa chcela spytat ci podsypas ked valkas

autor: Yanah
vložené: 31. 10. 2010 19:58:40  nahlásiť  reagovať
 

Pre ercicku: Toto cestíčko ti (môžem tykať?) samé ukáže koľko znesie vyvaľkať, aby sa nezačalo trhať. Ja vaľkám pokiaľ to ide, čo najtenšie, my to tak máme radismajlik

autor: ercicka
vložené: 31. 10. 2010 19:13:17  nahlásiť  reagovať
 

Yanah: aha, to je dost velke, skusim to tak urobit ako ty smajlik

cath: ano, to som myslela, nevedela som to u teba najst a dama nefungovala smajlik

autor: Merylas
vložené: 31. 10. 2010 15:11:45  nahlásiť  reagovať
 

Oba záviny vypadají nádherněsmajlik Ten točený u nás znám pod názvem - ždímanýsmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 31. 10. 2010 13:00:08  nahlásiť  reagovať
 

smajlikEri, mělas na mysli tohle? http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/post...

autor: Yanah
vložené: 31. 10. 2010 11:51:28  nahlásiť  reagovať
 

Ercicka ďakujem za ten link. smajlik Presne takto som to robila aj ja, len ja som záviny neprekrajovala. Cesto vaľkám dosť na tenko. Ono to cestíčko je také pružné a dobre sa s ním robí, keďže nie je ešte nakysnuté. Ten klasický závin odhadujem asi tak na 40x50cm (možno aj viac) a ten dvojzávin na cca 3Ox40cm. Proste tak, aby mi obidva naraz vošli na plech smajlik

autor: tanika
vložené: 31. 10. 2010 09:41:19  nahlásiť  reagovať
 

krásne.. smajlik

vložené: 31. 10. 2010 09:36:50  nahlásiť  reagovať
 

Velmi dobrý nápad s tím zatočenímsmajliksmajlik+1

autor: ercicka
vložené: 31. 10. 2010 08:34:22  nahlásiť  reagovať
 

tu je ten postup: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=540

autor: ercicka
vložené: 31. 10. 2010 07:45:12  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, ja mam nafotene nieco podobne, myslim, ze aj cath. to ma na strankach. Ja jeden zavin rozrezem po dlzke na polovice a potom zapletiem smajliksmajliksmajlik na dame mam fotopostup, ale dama teraz nefunguje, tak to pridam neskor

Jani, zaviny mas krasne!!! mozes mi prezradit na aky rozmer asi to rozvalkas ked mas tolko vrstiev?

autor: Yanah
vložené: 30. 10. 2010 23:49:12  nahlásiť  reagovať
 

smajlikLen chcem ešte doplniť, že poprepletať ich treba hneď po naplnení, ešte pred kysnutím. Kysnú už zatočené spolu smajlik

autor: Yanah (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 10. 2010 23:34:00  nahlásiť  reagovať
 

To som nefotila. Ale je to úúúplne jednoduché. To cesto určené na jeden závin proste rozdelíš na dve polovice, každú naplníš, zatočíš závin a potom tie dva minizáviny spletieš spolu ako keď zmýkaš uterák smajlik jednoducho ich len tak prepletieš jeden cez druhýsmajlik neviem to lepšie vysvetliťsmajlik

autor: vybusna
vložené: 30. 10. 2010 23:27:16  nahlásiť  reagovať
 

hyyyysmajlik a nemas nafotene to ako si ten druhy zavin krutila?"??????? alebo popis ako si to urobila..ja nemam predstavivost a co nevidim tak neodhadnem


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz