Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené | |
Počet porcií (kusov): cca 50 ks |
100 g najemno zomletých vlašských orechov
300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
200 g masla
2 žĺtky
na obaľovanie:
vanilkový cukor + práškový cukor
Zamiesim cesto. Rozdelím na dve polovice a dám do chladničky stuhnúť minimálne na 2 hodiny aj viac.
Potom z každého cesta "úšúľam" na doske dlhého hada, ktorého nakrájam ostrým nožom na cca 1 cm široké kúsky.
Každý kúsok ručne vytvarujem na rohlíček.
Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie do bledohneda (spodná strana rohlíčka by mala byť bledohnedá, rohlíček by mal ostať bledý).
Ešte horúce obaľujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Raz som pred Vianocami nezohnala vlašské orechy, tak som ich robila z mandlí a myslím, že boli ešte lepšie ako z vlašských orechov.
Namiesto masla môžete dať aj rastlinný tuk, napríklad ja bežne dávam 100 g Hery + 100 g masla.
Zdroj: rodinný recept
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Jé, Ty umíš krásné cukroví
Krásné cukrovíčko+1
no! a tymto to tu vypinam pozri sa, kolko je hodin