Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
200 ml mlieka
250ml vody
2 malé kopcovité odmerky soli
1 malá odmerka cukru (nemusí byť)
1 malá odmerka rasce
1 veľká odmerka oleja
1 veľká odmerka octu
125 g ražnej múky hladkej bledej T500 alebo tmavej T930
250 g pšeničnej múky hladkej tmavej T1050 alebo bledej T650
250 g pšeničnej múky hladkej 00 extra
2 veľké odmerky zemiakového škrobu
1 malá kopcovitá odmerka sušeného droždia
malá odmerka z pekárne = čajová lyžička
veľká odmerka z pekárne = polievková lyžica
Všetky suroviny dáme do pekárne v uvedenom poradí alebo tak, ako ste zvyknutí. Program: Basic, Klasik alebo Toastový (program, na ktorom pečiete biely chlieb). Kôrku nastavte podľa svojich skúseností. Ja dávam najtmavšiu.
Chlebík je dosť veľký (cca 1,1 kg), ak máte malú pekáreň, musíte si suroviny prepočítať. Množstvo soli, cukru, rasce a oleja si môžete upraviť podľa svojej chuti a zvyklostí. Múku kupujem v mlyne (preto ten názov), ale v poslednej dobe sa tieto špeciálne chlebové múky už dajú kúpiť aj v niektorých obchodoch. Obyčajný preto, lebo nám chuťou pripomína obyčajný pšenično-ražný chlebík predávaný v obchodoch.
Zdroj: vlastný recept
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vykoukl na mě z náhodných moc hezký chlebík!
Chlebík vypadá dobře+2