Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Počet porcií (kusov): cca 15 ks |
4 vajcia
1/2 hrnčeka cukru
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček (250ml)kyslej smotany alebo hustého smotanového jogurtu
1 hrnček mlieka
1 hrnček vody
2 hrnčeky hladkej alebo polohrubej múky
2 polievkové lyžice zemiakového škrobu (kopcom)
hrnček má objem 250ml
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. V druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom, prilejem olej, znova prešľahám, pridám kyslú smotanu alebo jogurt, potom zašľahám vodu a mlieko a nakoniec múku a zemiakový škrob. Túto žĺtkovú hmotu po častiach ručne primiešam k vyšľahaným bielkom. Naberačkou dávam do rozohriateho vaflovača a krúživým pohybom trochu rozotriem po forme (nie celkom do kraja). Zavriem vaflovač a upečiem do bledohneda. Opatrne vyberiem (pomáham si plastovým podberáčikom).
Množstvo cesta na jednu vaflu si musí každý odskúšať sám, každý vaflovač je iný. Múku dávam hladkú aj polohrubú (akú mám práve po ruke) a niekedy ich aj kombinujem (1 hrnček hladkej+1 hrnček polohrubej). Ak máte veľmi malé vajíčka dajte radšej 5 vajec, aby ste cesto nemali husté. Formu nevymazávam, v ceste je dosť oleja.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
tak presne taketo chcem urobit, mam banany a dzem
Rovnaký komentár ako eva hubová.
Vafle vypadají dobře,ale já nemám vaflovač a bez něj by to asi nešlo+2