Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
Mrkva, Zeler, Petržlen, Zemiaky, Cibuľa (červená alebo biela), Čerstvé alebo konzervované paradajky, Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie, Bobkový list, Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak
Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V hrnci si na oleji dobre popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky. Okoreníme, pridáme rascu, bobkový list, bazalku a malú lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Vegetar(pozor, nie veľa, inak sa stratí originálna chuť) a chvíľu ešte pražíme. Zalejeme vodou, osolíme, prípadne dokoreníme a varíme. Nastal správny čas na pridanie paradajok, môžu byť čerstvé, nič sa však nestane, ak budú konzervované. Ak pridávate čerstvé paradajky je potrebné pridať paradajkový pretlak. Pri konzervovaných vylejete šťavu z konzervy do polievky. Práve paradajky dajú polievke osviežujúcu kyslosť. Polievka sa nevarí dlho, stačí 15-20 minút, pretože praženie urýchlilo mäknutie zeleniny. V predposlednom kroku pridáme nakrájanú (neošúpanú) cukinu. Varíme pár minút tak, aby sa nám cukina nerozpadla. V závere polievku dochutíme soľou, balzamikovým octom (doporučujeme), či citrónom. Polievku odstavíme a v dlani si rozmrvíme ešte bazalku a posypeme s ňou polievku. Pred servírovaním do taniera vložíme trochu uvarenej ryže a polievku posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom. Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne mäso, párky, či vegetu - prebili by ste tú úžasnú kyselkavo osviežujúcu chuť zeleniny, paradajok a byliniek.
Autor: adec01 (Denis) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.