![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
![]() |
Počet porcií (kusov): pre 4 ľudí |
6 + 2 do plnky - stredne veľkých zemiakov /pomer menších zemiakov zvýšiť/, hrnček hrubej múky, hrnček detskej krupice, 1 vajce, soľ, hladká múka na valkanie
- 200g - 250g bryndze, kôpor alebo pažítka,
- slaninka, kysaná smotana
- kefír alebo acidofilné mlieko, zakysanka
Pri zemiakovom ceste záleží na kvalite zemiakov. Množstvo múky možno prispôsobiť.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Potom ešte horúce pretlačíme pasírovačom na zemiaky, odoberieme primerané množstvo do plnky!!!Počkáme, kým trocha vychladnú a pridáme hrnček múky,hrnček krupice,vajíčko a vypracujeme cesto. Vál si podsypeme hladkou múkou a cesto rozvaľkáme.
Plnka : zmiešame pretlačené zemiaky, kôpor (kdo nemá rád, dá pažítku), bryndzu
Rozvalkané cesto vykrajujeme tvorítkom na pirohy,alebo pohárom. Na každé koliesko dáme plnku,pritlačíme.Keď nemáme tvorítko,pritlačíme kraje vidličkou. Trocha oválame v hladkej múke. Dáme si variť vodu do vätšieho hrnca, keď vrie, pridáme urobené pirohy. Počkáme,kým vyplávajú a potom varíme ešte 5-7 minút. Pirohy vyberieme. Na tanieri omastíme slaninkou,dáme kysanú smotanu a keď nám ostane plnka,môžeme pridať.
Môžeme pariť aj v parnom hrnci 15 minút.
![]() |
Autor: Osmma |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vypada to uzasne, z tech fotek se pirohy uplne smeji. Krasne.
Mňááám
az sa mi oci slzami zaliali .....no zatisla som ich naspat....nadherny nadherny recept....