Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy - Rezy s ovocím, bublaniny |
4 vajcia, 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice vody, 200g polohrubej múky, 1 čajová lyžička prášku do pečiva
1,3 kg očistených a ošúpaných jabĺk, 150 - 200ml vody, kryštáľový cukor podľa kyslosti jabĺk, 4 vanilkové pudingy + 200 ml vody
1 šlahačka v prášku (sladená) + studené mlieko podľa návodu na šlahačke, 400g hustá kyslá smotana (najlepšia je 18%), 2 ks vanilkový cukor 2x20g
riedky džem na potretie piškóty (nemusí byť)
čokoláda na dozdobenie
Ako prvé si vyšľahám bielka, potom vyšľahám žĺtka s cukrom, do ktorých pridávam po lyžiciach vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Ručne zľahka primiešam do tuha vyšľahané bielka. Pečiem na vymazanom a hrubou múkou vysypanom plechu. Po upečení nechám vychladnúť a potom natriem veľmi natenučko džemom (môžete vynechať).
Jablká očistím a ošúpem, nakrájam na menšie kúsky, dám do hrnca, podlejem vodou, osladím (podľa toho aké kyslé jabĺčka mám) a uvarím do mäkka. Nechám trochu povychladnúť a tyčovým mixérom rozmixujem na kašu. Dám späť na sporák a zohrejem. Pudingové prášky rozmiešam vo vode a za stáleho miešania prilejem k jablkovému pyré. Uvarím jablkový puding (treba stále miešať) a ešte horúci ho natriem na piškótu. Nechám dobre vychladnúť a dám do chladničky.
Urobím si šlahačku v prášku presne podľa návodu, ktorý je na obale. Kyslé smotany vymiešam z vanilkovým cukrom a zľahka ručne zmiešam s práškovou šlahačkou. Natriem na dobre vychladnutý jablkový puding (nedávajte šlahačku na teplý puding, roztečie sa). Ak máte nesladenú šlahačku (aj takú som už videla) tak pridajte trochu cukru do kyslej smotany spolu z vanilkami. Môžete pofŕkať roztopenou čokoládou (nie horúcou) alebo len posypať nastrúhanou čokoládou. Celý zákusok dám dobre vychladiť do chladničky a krájam na kocky.
Namiesto vanilkového pudingu môžete dať aj čokoládový alebo kakaový a budete mať úplne iný zákusok. Moja dcéra má čokoládovú verziu dokonca radšej ako vanilkovú.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
9 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Teraz chladím pudingovú vrstvu, ja som namiesto lekváru urobila obrátenú jablkovú piškótu a dala som čokoládový puding. Musím povedať, že už teraz , ešte bez bielej vrstvy vyzerá na zjedenie , tak toto hej...
hmmmm vyzerá to velmi dobre :)
adkas: ďakujem
Janka, tvoj kolacik je nadherny. Vies dat tomu spravny smrnc
Simona: ja vždy robím z čerstvých jabĺčok, ale myslím, že pokojne môžu byť aj zavárané ... keby som ja osobne robila so zaváraných jabĺk, tak by som ich rozmixovala a odvážila, aby ich nebolo viac ako 1,3 kg, aby nebola plnka riedka ... a šťavu z jabĺk by som použila namiesto vody, ktorú používam v recepte na rozmiešanie pudingových práškov ... nech sa koláč vydarí a hlavne nech chutí
velmi dobry zakusok mozu byt aj zavaranee jablka?
Urcite je aj dobry
Janka, si šikula...
ďakujem
Krásné + bod.
+
nadherny
Moc hezký zákuseček+
Veľmi vábny zákusok, určite vyskúšam
Hneď by som sa ponúkla.Vyzerá to super!