Viac ako  4 000  receptov

Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob

Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob
nahoru
Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 80 min + priprava

Suroviny:

1 velke , alebo dve male stehna z kralika
1 cibula
80 g mrkva
6 ceresnovych paradajok
3 lyzice hrozienka
stava z pol citrona
struciky cesnaku na spikovanie
vetvicka rozmarinu
suseny tymian
sol, cerstvo mlete korenie
2 PL olej
platky masla

Postup

Cibulu ocistime a pokrajame na tenke kolieska, paradajky rozkrajame na mesiaciky, mrkvu ocistime a nakrajame na tvar, kt. vam vyhovuje. Stehno osolime, okorenime, posypeme susenym tymianom. Olej rozohrejeme na panvici a zajacie stehno zo vsetkych stran dobre opecieme. Na tom istom oleji opecieme cibulu, mrkvu, paradajky a vetvicku rozmarinu. Vsetko dame do pekacika. Na panvicu po opekani rozdrobim medzi prstami bujonovu kocku, vlejem 100ml horucej vody a tento vypek vylejeme tiez do pekacika. Pridame stavu z pol citrona, hrozienka a povrch masa pokladieme lupienkami masla. Piekla som 80 min a obcas som pozrela ci netreba doliat tekutinu.
Paradajky som tentokrat nezbavovala mokreho stredu a semienok. Hrozienka su tam nutne, pretoze spojuju kyslost omacky, do sladkokyslej harmonie. Manzel bol pri konzumovani v dusevnej nirvane.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2429

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob"

autor: Patricie
vložené: 18. 11. 2010 19:13:45  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNádherná fotka a pěkný recept.smajliksmajlik+

autor: Yanah
vložené: 18. 11. 2010 18:00:04  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik no, tak ja som divokého zajaca (či králika?smajlik) už jedla, a bol dobrý, len som musela z neho najskôr povyberať asi 10 "brokov" či ako sa to volá smajlik (manžel ho priniesol z poľovačky)smajlik

autor: vybusna
vložené: 18. 11. 2010 13:04:03  nahlásiť  reagovať
 

no je to mozne..ja ked nad tym premyslam, divokeho zajaca som v zivote nejedla.

autor: Moshe
vložené: 18. 11. 2010 12:19:28  nahlásiť  reagovať
 

Slo mi len o to ci to je divoky zajac alebo kralik, len koli chuti nakolko je to vyrazne ina chut. Je to fajn recept.

autor: vybusna
vložené: 18. 11. 2010 11:25:13  nahlásiť  reagovať
 

moshe, ak rozlisujes kralik domaci, alebo zajac polny..tak toto je kralik. Robila som si bleskovy prieskum a zistila som, ze na slovensku je vzity nazov *zajac* aj na usiakov, zijuci doma na dvore v koterci a chovane senom. Aj u nas doma su *zajace* takze som ako dominantny dala nazov *zajac*.

autor: Moshe
vložené: 18. 11. 2010 09:50:23  nahlásiť  reagovať
 

Vypada to skvele, je to zajac alebo kralik?smajlik

autor: tanika
vložené: 18. 11. 2010 08:50:16  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 17. 11. 2010 15:58:45  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikMňam! Chutná fotečka!smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 17. 11. 2010 11:08:17  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+3

autor: michsamant
vložené: 17. 11. 2010 10:45:40  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: Klaris
vložené: 16. 11. 2010 20:58:30  nahlásiť  reagovať
 

Tak to vypadá veľmi dobresmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz