![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
![]() |
Čas prípravy: 85 minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 kg hovädzieho mäsa, nakrájaného na veľké kusy
1-2 PL slnečnicového oleja
1/2 l vody
1 kocka hovädzeho vývaru
1/4 lyžičky korenia
2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na veľké kusy
4 stredné zemiaky, nakrájame na veľké kusy
2 stredné petržleny, nakrájame na veľké kusy
2 zeler, nakrájame na kúsky
2 stredne veľké cibule, nakrájané na veľké kusy
Mäso opekáme na oleji, kým nedostane hnedú kôru.
Pridáme vodu, bujónovu kocku a korenie.
Privedieme k varu, znížime teplotu. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 1 hodinu.
Pridáme zvyšné ingrediencie ( zeleninu ),prikryté dusíme 15-20 minút alebo kým zelenina nie je mäkká.
Toto je Írsky guláš. Tradičný Irish Stew robia z jahňacieho mäsa a v rúre s pridaním Guinnesu.
![]() |
Autor: Mary007 (Maria Halajova) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ môže to byť dobré.....niekedy vyskúšam
Určitě bych si dala, i ten z jehněčího
Ďakujem
+1