Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené | |
Počet porcií (kusov): cca 50 ks |
200 g nutely
1 vanilkový cukor (20 g)
100 g masla (Hera)
300 g hladkej múky
1 vajce
1 čajová lyžička prášku do pečiva
práškový cukor + vanilkový cukor na obaľovanie
V miske ručne alebo hnetačom rýchlo vymiešam maslo s nutelou a vanilkovým cukrom. Pridám vajce a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto je dosť mäkké, ale snažím sa nepridávať múku. Preložím ho na pomúčenú dosku, rozdelím na dve polovice a dám do chladničky dobre stuhnúť.
Potom na doske rukami vytvarujem dlhý šúľok a ostrým nožom krájam asi 1 cm kúsky. Z každého kúska ručne vytvarujem rohlíček. Treba to robiť dosť svižne, cesto pod rukami veľmi rýchlo mäkne.
Pečiem na 180°C asi 10-12 min (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pri dlhom pečení sa vysušia. Po upečení sú veľmi krehké, nechám ich chvíľu vychladnúť na plechu a potom ešte horúce obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Rohlíčky nechávam aspoň týždeň uležať v zatvorenej krabici v chlade.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jasne, odpisala som ti do spravy
tak to neviem, zo sódou som ich nikdy nerobila.......ale myslím, že by to malo byť v pohode........daj vedieť ako dopadli.....a nepeč ich dlho, aby sa ti nevysušili.....
aha, vidis, ja nepouzivam prasok do peciva, dala som sodu, dufam, ze to nebude vadit
kľudne nechaj cez noc, bude sa ti s ním aspoň lepšie robiť..........aj keď vraj cestá kde je prášok do pečiva by sa nemali nechávať cez noc, ale ja myslím že by sa mu nemalo nič stať.....
jani, vidim, ze si tu, tak sa ta hned spytam ci mozem nechat cesto v chladnicke cez noc... dnes mam toho dost, uz mam cesto hotove, este chcem piect linecke a este si chcem urobit cesto na vanilkove rozky, to by som tiez ani nechala na noc v chladnicke
Hned bych se zakousla+2