Viac ako  4 000  receptov

Nutelové rožteky

Nutelové rožteky
nahoru
Nutelové rožteky Nutelové rožteky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): cca 50 ks

Suroviny:

200 g nutely
1 vanilkový cukor (20 g)
100 g masla (Hera)
300 g hladkej múky
1 vajce
1 čajová lyžička prášku do pečiva

práškový cukor + vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

V miske ručne alebo hnetačom rýchlo vymiešam maslo s nutelou a vanilkovým cukrom. Pridám vajce a nakoniec múku s práškom do pečiva. Cesto je dosť mäkké, ale snažím sa nepridávať múku. Preložím ho na pomúčenú dosku, rozdelím na dve polovice a dám do chladničky dobre stuhnúť.
Potom na doske rukami vytvarujem dlhý šúľok a ostrým nožom krájam asi 1 cm kúsky. Z každého kúska ručne vytvarujem rohlíček. Treba to robiť dosť svižne, cesto pod rukami veľmi rýchlo mäkne.
Pečiem na 180°C asi 10-12 min (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) na plechu vyloženom papierom na pečenie. Pri dlhom pečení sa vysušia. Po upečení sú veľmi krehké, nechám ich chvíľu vychladnúť na plechu a potom ešte horúce obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Rohlíčky nechávam aspoň týždeň uležať v zatvorenej krabici v chlade.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Nutelové rožteky"

autor: ercicka
vložené: 19. 12. 2010 20:06:35  nahlásiť  reagovať
 

jasne, odpisala som ti do spravy smajlik

autor: Yanah
vložené: 19. 12. 2010 19:43:41  nahlásiť  reagovať
 

tak to neviem, zo sódou som ich nikdy nerobila.......ale myslím, že by to malo byť v pohode........daj vedieť ako dopadli.....a nepeč ich dlho, aby sa ti nevysušili.....

autor: ercicka
vložené: 19. 12. 2010 19:37:34  nahlásiť  reagovať
 

aha, vidis, ja nepouzivam prasok do peciva, dala som sodu, dufam, ze to nebude vadit

autor: Yanah
vložené: 19. 12. 2010 19:34:42  nahlásiť  reagovať
 

kľudne nechaj cez noc, bude sa ti s ním aspoň lepšie robiť..........aj keď vraj cestá kde je prášok do pečiva by sa nemali nechávať cez noc, ale ja myslím že by sa mu nemalo nič stať.....

autor: ercicka
vložené: 19. 12. 2010 19:26:49  nahlásiť  reagovať
 

jani, vidim, ze si tu, tak sa ta hned spytam ci mozem nechat cesto v chladnicke cez noc... dnes mam toho dost, uz mam cesto hotove, este chcem piect linecke a este si chcem urobit cesto na vanilkove rozky, to by som tiez ani nechala na noc v chladnicke

autor: eva hubova
vložené: 25. 11. 2010 03:41:53  nahlásiť  reagovať
 

Hned bych se zakouslasmajliksmajliksmajlik+2


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz