![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
![]() |
Čas prípravy: 30+2+20 |
1 šálka (2,5 dl) strúhaného syra
1 1/8 šálky vlažnej vody
3 šálky chlebovej múky
2 lyžičky hnedého cukru
2 lyžičky soli
3 1/4 lyžičky sušeného droždia
1 lyžica oleja
Na varenie:
3 l vody
1 lyžica cukru
1 vajce
Polovicu syra dáme bokom. Zvyšok syra spolu s ostatnými prísadami dáme do domácej pekárne a zapneme program na miesenie.
Keď je cesto hotové, vyberieme ho z pekárne na dosku.
Rozdelíme na 8 ks. Každý kus vytvarujeme do tvaru prstenca ( vytlačíme dieru uprostred ).
3 litre vody, 1 polievkovú lyžicu cukru dáme zovrieť. Akonáhle dôjde k varu, vložíte bagely. Obe strany pol minúty varíme.
Vyberieme, 1 minútu necháme odležať.
Potrieme vajcom, posypeme syrom ( podľa chuti a sezamovými semienkami alebo makom ).
Bagely vložíme na panvicu vysypanú kukuričnou múkou a pečieme v predohriatej rúre dozlatista.
![]() |
Autor: Mary007 (Maria Halajova) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Treba vložit.a určite to vyskúšam.Maria
musia byt mnam, syrove mozem vsetko ja mam trochu iny recept na bagely, uz len vlozit