Viac ako  4 000  receptov

Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)

Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)
nahoru
Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne) Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Ostatné

Suroviny:

750g hladkej muky (pouzila som Maida)
2 ploche lyzicky susenych kvasnic
4 lyzice krystaloveho cukru
1 ks vanilkoveho cukru
stipka soli
200ml rastlinneho oleja
375ml tepleho (nie horuceho) mlieka

dzem
olej na potretie

Postup

Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice, vanilkovy cukor a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom zapracujeme do muky. Rukou vypracujeme elasticke, nelepive cesto. Misku prikryjeme kuchynskou utierkou a nechame 1 hod. kysnut na teplom mieste.

Po 1 hod. kysnutia cesto rukou znova premiesime. Rozdelime si ho na 3 casti a postupne kazdu cast vyvalkame na asi 1/2 - 1 cm hrubu placku. Placku rozrezeme do mriezky tak, aby sme mali dostatocne velke "stvorce" na ktore ulozime kusok dzemu. Kraje kazdeho "stvorceka" s dzemom prstami spojime do mieska tak, aby nam vznikla buchticka.

Pekac vymastime olejom, buchticky nan ulozime vedla seba, nie prilis natesno a nechame 15 minut podkysnut. Medzitym si predohrejeme ruru na 200st.

Buchticky pred pecenim zlahka potrieme olejom a pecieme na 200st., 20 minut.

Hotove pocukrujeme.

Rovnako si mozete upiect aj buchticky na Dukatove buchticky.

Poznámka

http://akochutimasala.blogspot.in/2010/11/kysnute-...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
11 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)"

autor: angelika (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 07. 2013 19:15:21  nahlásiť  reagovať
 

Dneska som robila tento recept a musím povedať že to chutí celej rodine :) určite ho urobím aj nabudúce :) mňam :)smajlik

vložené: 10. 06. 2012 13:23:01  nahlásiť  reagovať
 

Podarili sa.Sú fajné.smajlik

autor: brano (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 03. 2012 18:28:42  nahlásiť  reagovať
 

ok, davam to do ruuuryyy uvidime.. smajlik

autor: Yanah
vložené: 23. 06. 2011 20:45:19  nahlásiť  reagovať
 

môžem potvrdiť že to cesto je naozaj vynikajúce smajlik ... aj ja som už z neho robila záviny, klasické buchty a teraz aj čerešňový koláč na plech ... vlastne už z neho v poslednej dobe robím skoro všetky kysnuté koláče smajlik ... cesto si dávam zamiesiť a vykysnúť do domácej pekárne ... len niekedy ,keď je suchšia múka tak prilejem trochu mlieka ... s cestom sa výborne robí a koláče sú mäkké aj na druhý deň smajlik

autor: misza
vložené: 11. 03. 2011 19:46:20  nahlásiť  reagovať
 

Miško chválila jsem tvé buchty i na cz Topkách. Musím i tadysmajlik Těsto je skvělé a výborně se s ním pracuje. Přidávám fotečku a dávám bodíka. Doufám, že ti to nevadí. Tvé recepty jsou skvělé a moc ráda je vařím. Takže postupně budu přidávat i fotky.smajlik

autor: michsamant
vložené: 16. 01. 2011 18:23:02  nahlásiť  reagovať
 

Zuzana, som rada, ze buchty chutili smajlik Priznavam sa, ze aj ja uz robim len podla tohoto receptu a toto iste cesto pouzivam aj na kakaovy zavin, pretoze sa mi pri peceni nepraskne.

vložené: 16. 01. 2011 17:46:56  nahlásiť  reagovať
 

Buchty som dnes robila, sú výborné na chuť. Robila som ich s tvarohom a makovo-lekvárové. Fotku nemôžem vložiť, lebo už roky nemám foťák. Musím počkať na syna, aby mi povedal ako sa vkladajú fotky s mobilom.Určite som ich nepiekla posledný raz. Myslím, že vymením môj starý recept za tento Ďakujemsmajlik

vložené: 30. 11. 2010 14:00:25  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 26. 11. 2010 20:06:54  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+

autor: Osmma
vložené: 25. 11. 2010 16:42:02  nahlásiť  reagovať
 

Suprové,mňam+1smajlik

autor: michsamant
vložené: 25. 11. 2010 16:29:20  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem smajlik Taketo bez vajicka sa mi zdaju makksie ako ked sa pouzije vajicko. A su vhodne pre vegetarianov.

autor: eva hubova
vložené: 25. 11. 2010 15:20:29  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+3člověk neví co by první zkusil,samé dobrotysmajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 11. 2010 12:15:32  nahlásiť  reagovať
 

co sa tyka domacej pekarne....je to absolutne bozia vec.....nedam na nu dopustit...co sa tyka kysnuteho cesta, odkedy ju mam, tak sa moja mamka spolieha uz len na mnasmajlik.

autor: Yanah
vložené: 25. 11. 2010 11:51:07  nahlásiť  reagovať
 

smajlik tie sú krásne......skúsim urobiť cesto v domácej pekárni, odkedy ju mám, kysnuté cesto už ručne nerobím.....


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz