Viac ako  4 000  receptov

Moje lángoše od babky

Moje  lángoše od babky
nahoru
Moje  lángoše od babky Moje  lángoše od babky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 10 - 12 ks

Suroviny:

100ml mlieka
500ml vody
50ml oleja (2lyžice bravčovej masti)
3 - 4 malé lyžičky soli
1 malá lyžička cukru
1 polievková lyžica zemiakového škrobu (solamyl)
štipka rasce (stačí pár zrniečok)
1 kg polohrubej múky
42g droždia (1 kocka)
- olej na vyprážanie

- cesnaková pasta na potieranie (cesnak+soľ+voda)
- kečup, nastrúhaný syr, podľa chuti

Postup

Zamiesime si cesto. Ja som si ho urobila v domácej pekárni. Ak budete robiť ručne, tak si z vlažného mlieka, cukru a droždia urobte kvások. Cesto nechám vykysnúť. Vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku, rozdelím na 10 - 12 rovnako veľkých kúskov, každý vytvarujem na bochníček a nechám prikryté utierkou na pomúčenej doske aspoň 30 min. podkysnúť. Potom každý kúsok pomúčenými rukami jemne vyťahujem od stredu do tvaru okrúhleho lángoša a nechám ešte chvíľu podkysnúť (v strede by mali byť o niečo tenšie ako na okrajoch). Takto si pripravím všetky, aby som sa potom nezdržovala pri smažení. Vyprážam na 3 - 4cm vrstve oleja v hlbokej panvici do bledohneda z obidvoch strán. Po usmažení ich ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej. Najlepšie sú teplé, potreté cesnakovou pastou. My si dávame ešte nastrúhaný syr a kečup.
Ak ich necháte dobre nakysnúť, lángoše budú dosť veľké a hrubé (také majú byť). Ak chcete menšie porcie, cesto si rozdeľte na viac kusov. Tieto lángoše sa robia u nás v rodine už veľa rokov. V pôvodnom recepte sa dávala do cesta bravčová masť, ja dávam olej a recept som si prispôsobila na použitie v domácej pekárni. Do cesta sa nedávajú žiadne vajíčka, zemiaky ani smotana a na zamiesenie sa používa voda. Rascu môžete vynechať (ja dávam, cesto pekne prevonia) a múku môžete dať aj hladkú (v pôvodnom recepte je polohrubá).
Cesnakovú pastu na natieranie robím tak, že prelisujem 4 -6 strúčikov cesnaku do pohára, pridám kávovú lyžičku soli a trochu vody a miešam to, kým sa soľ nerozpustí. Mašľovačkou si každý natrie teplý lángoš podľa svojej chuti.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Moje lángoše od babky"

vložené: 04. 12. 2010 11:12:26  nahlásiť  reagovať
 

No, zdovolením bych přidala kousanecsmajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 03. 12. 2010 20:05:10  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNádehrnésmajlik

autor: eva hubova
vložené: 03. 12. 2010 00:25:57  nahlásiť  reagovať
 

Langoše zbožňujismajliksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz