Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy | |
Čas prípravy: 1h 35min | |
Počet porcií (kusov): 30-40 |
Na piškótové cesto potrebujeme:
6vajec
250g polohrubej múky
250g kryštálového, alebo práškového cukru
1 vanilka
1 prášok do pečiva
Na plnku potrebujeme:
3 smotany
1 veľká konzerva ananásu, alebo malé konzervy mandariniek
3 pudingy Creme Ole bez varenia
2 šlahačky
granko, alebo instantná káva
Žltky si oddelíme od bielok.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh do ktorého potom pridáme cukor.Žltka si vymiešame s vanilkou a grankom,alebo instantnou kávou.Takto vymiešané žltka pridáme do snehu.Nakoniec pridávame polohrubú múku v ktorej si urobíme malú jamku a vysypeme prášok do pečiva.Cesto vylejeme na veľký plech ktorý máme vyložený papierom na pečenie.Pečieme v rúre na 180 stupnov 15-20 minút.To záleží od toho kto má akú rúru.Upečený korpus necháme trochu vychladnúť potom odlepíme papier na pečenie,ošúpeme povrch korpusu pokial sa nám dá.Smotany,pudingy a konzervu ovocia zmiešame v jednej miske.Potrebujeme misku ktorá sa nám dá zavrieť.Ja som použila misku kisku.Všetky suroviny dobre zatrasieme v miske a behom pár minút máme hotovú chutnú plnku.Túto plnku následne rozotierame na korpus.Ovocie z konzervy je dobre si poprekrajovať na menšie kúsky v mojom prípade ananás.Plnka sa lepšie potom rozotiera.Ja to vždy tak robím.Ked máme plnku rozotrenú tak na ňu natrieme ešťe šlahačku,ktorú si prizdobíme zdobením Dr.Oetkera
Okrem ananásu, mandariniek, môžme použiť aj zaváraninu, napríklad broskyne, marhule. Vždy treba dávať do plnky aj tú šťavu. Je to neodmysliteľná súčasť plnky.
Autor: paloma | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Robievam to, je to vynikajúce. Väčšinou si kúpim len hotový korpus, okrúhly a torta je hotová raz dva.
Taky znám, je moc dobrá. vybusna, myslím, že máš pravdu, měla by to být buchta "hrk hrk"
paloma.......tie "3 smotany" myslíš kyslú smotanu?.........robila som už niečo podobné, ale tam sa v plnke kombinovala kyslá smotana zo šlahačkou.....
Ja som o tomto mucniku uz vela citala a receptov ako hrk hrk a trasena buchta a tak je vela, ale nikdy som to nejedla. A teraz ked sme boli naposledy v jihlave, tak nam to upiekla manzelova maminka a nahodou to bolo skvele.