Viac ako  4 000  receptov

Banánový zákusok s čokoládovou penou

Banánový zákusok s čokoládovou penou
nahoru
Banánový zákusok s čokoládovou penou Banánový zákusok s čokoládovou penou Banánový zákusok s čokoládovou penou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny

Suroviny:

Piškótový korpus:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
6 lyžíc polohrubej múky

Čokoládová pena:
300 g kvalitnej čokolády (200 g horká + 100 g mliečna)
500 g hustého bieleho smotanového jogurtu alebo hustej kyslej smotany
1 smotana na šlahanie (200-250 ml)
2 vanilkové cukry (2x20 g)
práškový cukor - podľa chuti
1 prášková želatína - 20 g
150 ml vody

12-15 banánov - podľa veľkosti
riedky džem na potretie

Postup

Vyšľahám bielky, v druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom. Bielky pridám k žĺtkom a ručne ich jemným obracaním spojím zo žĺtkami. Pridám múku a tiež ručne jemným obracaním opatrne zmiešam. Upečiem na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu do bledohneda. Nechám vychladnúť.

Vrchnú vrstvu na piškóte ošúpem (ak sa dá, ak nie, nechám tak) a natriem tenulinkou vrstvou riedkeho džemu (môžete vynechať). Naukladám poprekrajované banány reznou stranou dole (pozri foto) a zalejem čokoládovou penou. Dám do chladničky dobre vychladnúť, najlepšie cez noc. Krájam až po stuhnutí. Na tanieriku môžete ozdobiť šlahačkou.

Čokoládová pena: Dám napučať želatínu do 150 ml vody aspoň na 30 min. Potom vyšľahám smotanu s vanilkovým cukrom a odložím ju do chladničky.
V miske vymiešam jogurt s práškovým cukrom. V hlbokej miske (alebo hrnci) rozpustím nad parou čokoládu.
Potom zahrejem nabobtnanú želatínu (nevariť!) tak, aby bola tekutá a zašľahám ju šľahačom do teplej čokolády. Potom pridám jogurt a dobre to vyšľahám. Keď treba, ešte dosladím. Nakoniec zašľahám vyšľahanú šľahačku.

Poznámka

Tento zákusok nepatrí medzi najlacnejšie, robím ho hlavne vtedy, keď sa mi podarí kúpiť banány za dobrú cenu. Na tento konkrétny zákusok, ktorý je na fotke, som potrebovala 12 stredne veľkých banánov.
Piškótový korpus je dosť nízky. Môžete upiecť aj vyšší podľa svojho obľúbeného receptu, len pamätajte na to, aby sa vám tam vošli aj banány a krém.
Pomer horkej a mliečnej čokolády v kréme tiež môžete upraviť podľa svojej chuti.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
14 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Banánový zákusok s čokoládovou penou"

autor: Miroslava (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 11. 2013 16:01:52  nahlásiť  reagovať
 

Chutny je ten kolacik...dakujem, za perfektny recept..len na moj plech potrebujem robit este o polovicu viac plnky , lebo mi nezakrylo banany...Asi mam vacsi plech...Inak perfektny..:-P :-P

autor: Yanah
vložené: 26. 08. 2013 08:47:25  nahlásiť  reagovať
 

alena: ďakujem... áno, môžem potvrdiť, s čerstvými jahodami je tiež výborný smajlik

autor: Yanah
vložené: 26. 08. 2013 08:45:51  nahlásiť  reagovať
 

Dominika: ďakujem... "režem" obyčajným nožom smajlik tieto želatínové peny sa celkom dobre krájajú smajlik

autor: Dominika (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 08. 2013 21:19:26  nahlásiť  reagovať
 

čím to tak krásne režete ? obyčajným nožom ? smajlik smajlik, inak vyskušam recept, vyzerá nádherne :)smajliksmajlik

autor: alena (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 06. 2013 13:24:19  nahlásiť  reagovať
 

je fantasticky a skusila som aj s cerstvymi jahodami asi je lepsi

autor: Yanah
vložené: 19. 03. 2013 11:06:18  nahlásiť  reagovať
 

Majka: ďakujem za vyskúšanie receptu a aj za pekný komentár smajlik som veľmi rada, že vám chutilo... farba tej čokopeny záleží od použitej čokolády, čím tmavšia čokoláda tým je aj pena tmavšia

monikakrilek a ady033: ďakujem za pekné komentáre smajlik

autor: Yanah
vložené: 19. 03. 2013 11:00:01  nahlásiť  reagovať
 

Vickie: pokojne si ho urobte podľa svojej chute smajlik

autor: Vickie (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 03. 2013 21:10:22  nahlásiť  reagovať
 

Koláčik zaujímavý, len mi moc nesedí tá čoko.pena, takú zvláštnu chuť. Skúsila by som mascarpone, roztlačený banán, smotanu... Myslím že by to chutilo viac (aspoň mne) smajlik

autor: Majka (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 03. 2013 23:52:42  nahlásiť  reagovať
 

Urobila som tento koláčik ale dala som 300g mliečnej čokolady, bol svetlejší, ale pojedol sa hneď... v podstate ani neviem kedy..smajlik zožal velikááánsky úspech...tak ďakujem za skvelý typ, budem ho robiť častejšie...smajliksmajlik

autor: ady033
vložené: 18. 11. 2012 19:33:02  nahlásiť  reagovať
 

super koláčik mňaam smajlik

vložené: 08. 03. 2012 21:57:53  nahlásiť  reagovať
 

krásnesmajlik

autor: Violka (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 01. 2012 13:02:05  nahlásiť  reagovať
 

Gabuska:Gabika, 1/8 masla je polovica z 250g, čiže 125g. Kedysi sme chodili kupovať osminku maslasmajlik Pekný deň prajem!

autor: Ruzenka (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 12. 2011 10:47:47  nahlásiť  reagovať
 

vyborný zákusok! vsetci sme si najviac oblubili..perfektnéésmajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 22. 11. 2011 21:19:41  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvyskúšam...smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 17. 02. 2011 07:03:42  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem všetkým za pekné komentáre....

autor: ivulinka
vložené: 16. 02. 2011 20:15:41  nahlásiť  reagovať
 

Dokonalé...smajlik

autor: helena (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 02. 2011 08:49:37  nahlásiť  reagovať
 

Nádherné, a istotne aj chutné. smajlik

autor: Gabuska
vložené: 07. 12. 2010 14:26:42  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dakujem, skusim dat 125g a uvidim smajlik, a potom vam napisem ako to dopadlo smajlik

autor: vybusna
vložené: 07. 12. 2010 10:50:08  nahlásiť  reagovať
 

gabuska to bude veru 125g masla.

autor: vybusna
vložené: 07. 12. 2010 10:49:26  nahlásiť  reagovať
 

smajlik hyyyyyyyysmajlik
ako som s vnuckou tak sem nazriem max raz denne a toto mi uslo....uzasne

autor: Yanah
vložené: 07. 12. 2010 08:43:10  nahlásiť  reagovať
 

Gabuska, 1/8 z čoho? ..........z kocky masla alebo z kg masla?............inak už som sa s tým stretla v niektorých veľmi starých receptoch, že mlieko aj maslo sa meralo na osminky................ja len dodám k evkinej odpovedi, že ak je v recepte myslené 1/8 z kilogramu masla tak to je 125g..............asi najlepšie by bolo vidieť ten konkrétny recept......

autor: eva hubova
vložené: 06. 12. 2010 22:05:22  nahlásiť  reagovať
 

Gabuska jestli je myšleno máslo o váze 250 g,tak to bude 31 g máslasmajlik

autor: Gabuska
vložené: 06. 12. 2010 20:08:25  nahlásiť  reagovať
 

mohli by ste mi poradit? mam jeden recept kde ja napisane ze potrebujem 1/8 masla, ale neviem kolko je to v gramoch,ak by ste boli taka dobra a napisali mi kolko je to v gramoch,dakujemsmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 05. 12. 2010 22:46:50  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem, ste zlaté....... žiadna žiletka, ani vodný lúč iba ostrý nôž a ešte manžel, ktorého prinútite nabrúsiť ho smajlik

autor: ercicka
vložené: 05. 12. 2010 22:42:26  nahlásiť  reagovať
 

no tak to mi bolo hned jasne, koho je tato perfektna kocka smajlik musim prist k tebe do ucenia smajliksmajliksmajlik ze ty to krajas vodnym lucom? smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 05. 12. 2010 22:26:18  nahlásiť  reagovať
 

smajlikto jsi krájela žiletkou,že to máš tak nádherně nakrájenésmajliksmajlik+1něco podobného už jsem jedla u známésmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz