Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
Piškótový korpus:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
Čokoládová pena:
300 g kvalitnej čokolády (200 g horká + 100 g mliečna)
500 g hustého bieleho smotanového jogurtu alebo hustej kyslej smotany
1 smotana na šlahanie (200-250 ml)
2 vanilkové cukry (2x20 g)
práškový cukor - podľa chuti
1 prášková želatína - 20 g
150 ml vody
12-15 banánov - podľa veľkosti
riedky džem na potretie
Vyšľahám bielky, v druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom. Bielky pridám k žĺtkom a ručne ich jemným obracaním spojím zo žĺtkami. Pridám múku a tiež ručne jemným obracaním opatrne zmiešam. Upečiem na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu do bledohneda. Nechám vychladnúť.
Vrchnú vrstvu na piškóte ošúpem (ak sa dá, ak nie, nechám tak) a natriem tenulinkou vrstvou riedkeho džemu (môžete vynechať). Naukladám poprekrajované banány reznou stranou dole (pozri foto) a zalejem čokoládovou penou. Dám do chladničky dobre vychladnúť, najlepšie cez noc. Krájam až po stuhnutí. Na tanieriku môžete ozdobiť šlahačkou.
Čokoládová pena: Dám napučať želatínu do 150 ml vody aspoň na 30 min. Potom vyšľahám smotanu s vanilkovým cukrom a odložím ju do chladničky.
V miske vymiešam jogurt s práškovým cukrom. V hlbokej miske (alebo hrnci) rozpustím nad parou čokoládu.
Potom zahrejem nabobtnanú želatínu (nevariť!) tak, aby bola tekutá a zašľahám ju šľahačom do teplej čokolády. Potom pridám jogurt a dobre to vyšľahám. Keď treba, ešte dosladím. Nakoniec zašľahám vyšľahanú šľahačku.
Tento zákusok nepatrí medzi najlacnejšie, robím ho hlavne vtedy, keď sa mi podarí kúpiť banány za dobrú cenu. Na tento konkrétny zákusok, ktorý je na fotke, som potrebovala 12 stredne veľkých banánov.
Piškótový korpus je dosť nízky. Môžete upiecť aj vyšší podľa svojho obľúbeného receptu, len pamätajte na to, aby sa vám tam vošli aj banány a krém.
Pomer horkej a mliečnej čokolády v kréme tiež môžete upraviť podľa svojej chuti.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
14 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Chutny je ten kolacik...dakujem, za perfektny recept..len na moj plech potrebujem robit este o polovicu viac plnky , lebo mi nezakrylo banany...Asi mam vacsi plech...Inak perfektny..:-P :-P
alena: ďakujem... áno, môžem potvrdiť, s čerstvými jahodami je tiež výborný
Dominika: ďakujem... "režem" obyčajným nožom tieto želatínové peny sa celkom dobre krájajú
čím to tak krásne režete ? obyčajným nožom ? , inak vyskušam recept, vyzerá nádherne :)
je fantasticky a skusila som aj s cerstvymi jahodami asi je lepsi
Majka: ďakujem za vyskúšanie receptu a aj za pekný komentár som veľmi rada, že vám chutilo... farba tej čokopeny záleží od použitej čokolády, čím tmavšia čokoláda tým je aj pena tmavšia
monikakrilek a ady033: ďakujem za pekné komentáre
Vickie: pokojne si ho urobte podľa svojej chute
Koláčik zaujímavý, len mi moc nesedí tá čoko.pena, takú zvláštnu chuť. Skúsila by som mascarpone, roztlačený banán, smotanu... Myslím že by to chutilo viac (aspoň mne)
Urobila som tento koláčik ale dala som 300g mliečnej čokolady, bol svetlejší, ale pojedol sa hneď... v podstate ani neviem kedy.. zožal velikááánsky úspech...tak ďakujem za skvelý typ, budem ho robiť častejšie...
super koláčik mňaam
krásne
Gabuska:Gabika, 1/8 masla je polovica z 250g, čiže 125g. Kedysi sme chodili kupovať osminku masla Pekný deň prajem!
vyborný zákusok! vsetci sme si najviac oblubili..perfektnéé
vyskúšam...
ďakujem všetkým za pekné komentáre....
Dokonalé...
Nádherné, a istotne aj chutné.
dakujem, skusim dat 125g a uvidim , a potom vam napisem ako to dopadlo
gabuska to bude veru 125g masla.
hyyyyyyyy
ako som s vnuckou tak sem nazriem max raz denne a toto mi uslo....uzasne
Gabuska, 1/8 z čoho? ..........z kocky masla alebo z kg masla?............inak už som sa s tým stretla v niektorých veľmi starých receptoch, že mlieko aj maslo sa meralo na osminky................ja len dodám k evkinej odpovedi, že ak je v recepte myslené 1/8 z kilogramu masla tak to je 125g..............asi najlepšie by bolo vidieť ten konkrétny recept......
Gabuska jestli je myšleno máslo o váze 250 g,tak to bude 31 g másla
mohli by ste mi poradit? mam jeden recept kde ja napisane ze potrebujem 1/8 masla, ale neviem kolko je to v gramoch,ak by ste boli taka dobra a napisali mi kolko je to v gramoch,dakujem
ďakujem, ste zlaté....... žiadna žiletka, ani vodný lúč iba ostrý nôž a ešte manžel, ktorého prinútite nabrúsiť ho
no tak to mi bolo hned jasne, koho je tato perfektna kocka musim prist k tebe do ucenia ze ty to krajas vodnym lucom?
to jsi krájela žiletkou,že to máš tak nádherně nakrájené+1něco podobného už jsem jedla u známé