Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Nepečené |
banány
okrúhle detské piškóty
marcipán (môže byť aj kúpený)
práškový cukor na podsýpanie pri vaľkaní
kakao na obaľovanie
Pravý marcipán z mandlí:
200 g najemno zomletých mandlí
200 g práškového cukru
kúsoček masla (kopcovitá lyžička)
voda podľa potreby
Mliečny marcipán zo sušeného mlieka:
100 g sušeného mlieka
200 g práškového cukru
50 g rozpusteného 100% tuku
mandľová aróma
voda podľa potreby
Ručne v miske alebo v robote zmiesim marcipán (s vodou opatrne, aby nebol riedky), rozvaľkám ho na doske posypanej preosiatym práškovým cukrom.
Okrúhlou vykrajovačkou vykrojím väčšie kolieska alebo radielkom nakrájam na štvorce.
Banán nakrájam na hrubšie plátky, vložím medzi dve piškótky a zabalím do marcipánu. Obalím v kakau.
Ukladám na podnos tak, aby sa navzájom nedotýkali (môžete dať do papierových košíčkov).
Skladujem v chladničke ako všetky nepečené zákusky. Hotové zemiačiky potrebujú minimálne jeden deň, aby piškóty zmäkli.
Ak nemáte pravý marcipán z mandlí, môžete ich obaliť mliečnym marcipánom, budú rovnako dobré. Aj v cukrárňach to tak robia (v tej našej určite). Ja ich obaľujem v zmesi kakaa a práškového cukru. Množstvo banánov a piškót je závislé od množstva marcipánu, ktorý kúpite alebo si vyrobíte.
Marcipán z mandlí som robila podľa receptu z labužníka, ktorý som si mierne upravila. Mliečny marcipán som robila podľa evky hubovej http://www.toprecepty.sk/recept/1239-ruzicky--na-t...
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
no budem musiet kupit tunajsie, piect este aj piskoty, tak to urcite nestihnem ... ale tunajsie su hrozne, niekedy su take tmave ako keby boli kavove, ale nie su kakaove, to im tek zhoria
ercicka...........ja používam detské piškóty opavia (ale to v nemecku asi nekúpiš) podľa mňa sú najlepšie zo všetkých, čo v našich obchodoch predávajú lepšie som zatiaľ nenašla......
evi, mas niekde recept na ten krem so 100% tukom?
obalujem do marcipanu torty, takze krem by som urcite dala stuhnut
uz len zohnat dobre piskoty
Holky,my děláme s banánem i krémem...přesně jak píše Janka s banánem na rychlou spotřebu....krém děláme kakaový nebo z čokolády se 100% tukem a ten vydrží i měsíc...někdo to ale nemá rád,že je tam ten tuk místo másla,u nás v rodině ho mají rádi všichni...
u nás v cukrárni to robia s krémom, ale to by som asi dala tie naplnené piškóty najskôr dobre stuhnúť do chladničky, alebo do mrazáku a až potom obaľovala v marcipáne, inak sa tie piškóty budú rozchádzať ............možno evka robí s krémom a poradí nám.........
v chladničke to dlho nevydrží, teda aspoň u nás nie (myslím že 3 - 4 dni určite, ale kvôli tomu banánu nedporúčam nejaké dlhé skladovanie)......s tým krémom by sa asi dali skladovať dlhšie.....
jezis, toto je super!!! ako dlho to vydrzi v chladnicke? miesto bananu by som tam mohla dat aj krem, nie?
Tohle cukrovíčko děláme taky a je to+1