Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
750-800 g hovädzieho zadného, 150 g sušených paradajok, 100 g údenej slaniny, 5 vajec, 1 paprika, 1-2 zelené chilli papričky, 1 veľká cibuľa, 3 pl konzervovanej kukurice, 2 pl dijonskej horčice, 4-5 trojuholníkov taveného syra, slnečnicový olej, čierne korenie, soľ
Mäso rozrežeme tak, aby vznikol veľký tenký plát, trošku ho naklepeme a potrieme horčicou. Pokvapkáme olejom, skrútime do závinu a zabalený do alobalu necháme cez noc v chladničke. Pred pečením mäso rozvinieme, osolíme, okoreníme, do stredu poukladáme polovice natvrdo pokrájaných vajec, na ne dáme sušené paradajky, kolieska cibule, papriky a chilli papričiek, a nakoniec kúsky syra. Obložíme tenkými pásikmi slaniny a zrnami kukurice.
Mäso zvinieme do rolády, spojíme špáradlami alebo ihlicami a opečieme zo všetkých strán na troche rozpáleného oleja. Ak je závin príliš veľký, môžeme ho dať do rúry predhriatej na 220 stupňov. Počas pečenia ho niekoľkokrát obrátime, aby sa mäso zatiahlo. Potom teplotu rúry znížime na 180 stupňov, roládu podlejeme pohárom vody, pekáč zakryjeme alobalom a roládu pečieme ešte 40-45 minút podľa účinnosti rúry.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo s kuskusom.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
perfektne
Hovězí roládateď mám zase plný mrazák hovězího tak určitě udělám+2