Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Drobné pečivo | |
Čas prípravy: prípr. 15, pečenie 20 minút | |
Počet porcií (kusov): 1 plech |
200 g hladkej múky, 80 g masla (alebo Helie), 2 malé žervé (spolu asi 125 g), 4-5 pl trstinového cukru, mlieko, soľ
Múku s kockami masla a štipkou soli premiešame, aby vzniklo drobivé cesto. Potom doňho zapracujeme žervé a vytvarujeme guľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 1/2 - 1 h do chladu.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme mliekom pomocou štetca a posypeme trstinovým cukrom po celej ploche. Cesto stáčame k sebe z oboch dlhých strán tak, aby sa v prostriedku stretli dve rovnako hrubé časti. Pokrájame na 1 cm široké kusy, poukladáme reznou plochou na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme mliekom. Vložíme do rúry predhriatej na 210 stupňov, po 5 minútach teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme 20 až 25 minút. Palmičky majú byť navrchu zlatisté. (Karamel, ktorý z nich vytečie na papier, deti milujú...)
Toto pečivo robievam aj naslano: plním ho roquefortom alebo lososovou či šunkovou penou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Amalií krásné+1
Yanah, ja toto cesto robím s obyčajným tvarohom...a vaľkám na cukrom posypanej doske...
ďakujem za radu.........
Yanah, skús hustú smotanu, creme fraiche alebo rozšľahaj trochu tvarohu so smotanou.
To může být dobrotka+2
+ krásne..............trstinový cukor mám, ale nemám žervé - čím by som ho mohla nahradiť?