Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
Maslo, cesnak, cervena mleta paprika, susene hriby, hladka muka, kysla kapusta.
Den dopredu namocim velku hrst susenych hribov do vody. Kyslu kapustu poprekrajujem ...mame to na drobno radsej. Kapustu dame do hrnca a prilejeme k nej hriby aj s vodou v kt. sa mocili. Zalejem vodou, a dame varit dovtedy, pokial nie je kapusta makka. Z masla a hladkej muky urobime zaoprazku a nechame ju prevriet v kapuste. Ak by bola kapustnica riedka, tak urobime aj mucnu vodovu zatrepku. Nakoniec prelisujeme strucky cesnaku, osolime. Nachame prevriet a postat.
U nas je Stedra Vecera stale postna aj ked uz udajne nemusi byt..nejako sme tu tradiciu nezmenili. Recept na tuto kapustnicu je z mamkinej rodnej dedinky. Podava sa s *pofuckanymi zemiakmi* Kedze ja rybu fakt nejem, tak sa tejto varianty vianocnej kapustnice viem napratat az po vrch hlavy. mnam.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ tak ja som takúto štedrovečernú kapustnicu ešte nikdy nejedla a o tom že je dobrá nepochybujem
dobrá polévečka+2
Silvia, presne ako u nás, len bez tých sliviek, veru,jeme ju aj tri dni pokiaľ sa nezje posledná lyžička. Ja robím k nej zemiakové posúchy.
U nás varíme takto isto, len pridávame smotanu na šľahanie a vo vedľajšom hrnci k tomu varíme slivky s trochou kapustnice.Jeme ju aj tri dni,je to najlepšie jedlo z celých Vianoc.