Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 10 + 20 minút | |
Počet porcií (kusov): 4 |
300 g ryže arborio, 300 g kuracieho alebo bravčového mäsa (alebo kombináciu obidvoch), 500 ml slepačieho vývaru, 200 ml suchého bieleho vína, 150 g šampiňónov, 2 pl sušených húb, 50 g parmezánu, 1 mrkva, 1 cibuľa, 4 pl panenského olivového oleja, orech masla, petržlenová vňať, sójová omáčka, čierne korenie z mlynčeka
Mäso pokrájame na kocky a naložíme na 2-3 hodiny do zmesi sójovej omáčky (asi 1 pl) a čierneho korenia. Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme dozlatista na panvici s olivovým olejom. Pridáme kolieska mrkvy, pokrájané šampiňóny a sušené huby, ktoré sme predtým namočili asi na pol hodiny do vody. Potom primiešame namarinované mäso a asi 1 pl posekanej petržlenovej vňate. Za stáleho miešania opekáme, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme ryžu (neumývame ju!), premiešame a asi po 1-2 minútach podlejeme vínom. Miešame, kým víno nevsiakne do ryže. Za stáleho miešania po naberačkách pridávame horúci scedený vývar vždy, keď predošlá dávka vsiakla do ryže. Takto postupujeme, kým ryža nie je krémovitá. Môžeme ešte pridať sójovú omáčku a korenie podľa chuti. Panvicu stiahneme z ohňa a do rizota vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Robko Lendi Zuzka: ĎakujemDobrú chuť
Uzasny recept Amalka. Opojili sme nase chutove bunky hroznovym nektarom z Noveho Zelandu. Vinko ktore chuti po baze a pisu zevraj chuti po egresoch. Vyborne sa hodi k rizotu.
Amalko to jsem trdlo,co jsem to tam napsala...rizoto s masem a houbami
ďakujem za rýchlu odpoveď, ono to rizotko má byť také mazľavé, že?
Nemýliš sa, Yanah, naopak, máš pravduKeby sa vyplavil škrob, rizoto by nebolo krémové.
tak mňa zase zaujalo to, že ryžu neumývame .......to aby sa nevyplavil ten škrob z ryže?............opravte ma dievčatá, ak sa mýlim..........
Rizoto s houbami a houbami taky dělámeale zaujalo mě to víno,až budu vařit tak to vyzkouším+1