Viac ako  4 000  receptov

Hubovo-mäsové rizoto

Hubovo-mäsové rizoto
nahoru
Hubovo-mäsové rizoto
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 10 + 20 minút
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

300 g ryže arborio, 300 g kuracieho alebo bravčového mäsa (alebo kombináciu obidvoch), 500 ml slepačieho vývaru, 200 ml suchého bieleho vína, 150 g šampiňónov, 2 pl sušených húb, 50 g parmezánu, 1 mrkva, 1 cibuľa, 4 pl panenského olivového oleja, orech masla, petržlenová vňať, sójová omáčka, čierne korenie z mlynčeka

Postup

Mäso pokrájame na kocky a naložíme na 2-3 hodiny do zmesi sójovej omáčky (asi 1 pl) a čierneho korenia. Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme dozlatista na panvici s olivovým olejom. Pridáme kolieska mrkvy, pokrájané šampiňóny a sušené huby, ktoré sme predtým namočili asi na pol hodiny do vody. Potom primiešame namarinované mäso a asi 1 pl posekanej petržlenovej vňate. Za stáleho miešania opekáme, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme ryžu (neumývame ju!), premiešame a asi po 1-2 minútach podlejeme vínom. Miešame, kým víno nevsiakne do ryže. Za stáleho miešania po naberačkách pridávame horúci scedený vývar vždy, keď predošlá dávka vsiakla do ryže. Takto postupujeme, kým ryža nie je krémovitá. Môžeme ešte pridať sójovú omáčku a korenie podľa chuti. Panvicu stiahneme z ohňa a do rizota vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Hubovo-mäsové rizoto"

autor: amalia
vložené: 12. 05. 2013 20:35:47  nahlásiť  reagovať
 

Robko Lendi Zuzka: ĎakujemsmajlikDobrú chuťsmajlik

autor: Robko Lendi Zuzka (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 03. 2013 17:45:15  nahlásiť  reagovať
 

smajlik
Uzasny recept Amalka. Opojili sme nase chutove bunky hroznovym nektarom z Noveho Zelandu. Vinko ktore chuti po baze a pisu zevraj chuti po egresoch. Vyborne sa hodi k rizotu. smajlik

autor: eva hubova
vložené: 31. 12. 2010 11:10:05  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikAmalko to jsem trdlo,co jsem to tam napsala...rizoto s masem a houbamismajlik

autor: Yanah
vložené: 31. 12. 2010 09:33:37  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem za rýchlu odpoveď, ono to rizotko má byť také mazľavé, že?

autor: amalia
vložené: 31. 12. 2010 09:32:24  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNemýliš sa, Yanah, naopak, máš pravdusmajlikKeby sa vyplavil škrob, rizoto by nebolo krémové.

autor: Yanah
vložené: 31. 12. 2010 09:18:06  nahlásiť  reagovať
 

tak mňa zase zaujalo to, že ryžu neumývame smajlik.......to aby sa nevyplavil ten škrob z ryže?............opravte ma dievčatá, ak sa mýlim..........

autor: eva hubova
vložené: 31. 12. 2010 00:17:07  nahlásiť  reagovať
 

Rizoto s houbami a houbami taky dělámesmajliksmajlikale zaujalo mě to víno,až budu vařit tak to vyzkoušímsmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz