Viac ako  4 000  receptov

Moja silvestrovská kapustnica

Moja silvestrovská kapustnica
nahoru
Moja silvestrovská kapustnica Moja silvestrovská kapustnica Moja silvestrovská kapustnica
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8-10

Suroviny:

2,5 kg kyslej kapusty z Miletičky:-), 500 g bravčového stehna, 250 g bôčika s kosťami, 250 g hovädzieho močingu, 250 g teľacieho pliecka, 300 g údenej krkovičky, 4-5 klobás zapekačiek, 4-5 dobrých údených klobás (maďarská, ďulajka, gombasecká...), 3-4 pl sušených húb, 4 kyslé smotany, 3 feferónky, 5 strúčikov cesnaku

Postup

Do veľkého hrnca vložíme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso, klobásy a feferónky, podlejeme vodou (1 a 1/2 až 2 l) a na slabom plameni varíme aspoň 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozdelili na menšie kúsky. Keď je mäso mäkké, z kapustnice vyberieme kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom primiešame huby namočené predtým vo vode. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame. Na tanier dáme ku kapustnici kôpku hustej smotany. Podávame s domácim celozrnným chlebom.
Čím častejšie sa kapustnica prihrieva, tým je lepšia. Ak vydrží... Hrniec som odfotila až po nájazde rodiny. Má 10 litrov a bol plný:-)

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Moja silvestrovská kapustnica"

autor: allien
vložené: 25. 01. 2011 19:21:51  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlikSuper !! . . . konečne uverejnený recept na originálnu slovenskú kapustnicu.
Ja pridávam ešte, (ale až nakoniec - spolu s hubami), tak okolo 300 g sušených sliviek bez kôstky, ale nesmú sa rozvariť !! Výborna Aroma !!

Mimochodom, ako moderní kresťania- katholíci - robíme túto kapustnicu už aj na Štedrý večer, doposiaľ sa klobáska a mäsko s vianočným kaprom kvôli dodržaniu katholíckého pôstu nikdy ešte nepohádali …
smajliksmajlik smajlik

autor: Yanah
vložené: 02. 01. 2011 14:05:53  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zaujímavá kapustnica.....

autor: vybusna
vložené: 01. 01. 2011 23:12:37  nahlásiť  reagovať
 

fiiiha....a kolko vela vselicoho je v nej.....ta teda musela pisat....

autor: eva hubova
vložené: 01. 01. 2011 21:22:56  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvypadá skvělesmajlik+2

autor: Jana Pa
vložené: 01. 01. 2011 12:04:51  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz