Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Počet porcií (kusov): 8-10 |
2,5 kg kyslej kapusty z Miletičky:-), 500 g bravčového stehna, 250 g bôčika s kosťami, 250 g hovädzieho močingu, 250 g teľacieho pliecka, 300 g údenej krkovičky, 4-5 klobás zapekačiek, 4-5 dobrých údených klobás (maďarská, ďulajka, gombasecká...), 3-4 pl sušených húb, 4 kyslé smotany, 3 feferónky, 5 strúčikov cesnaku
Do veľkého hrnca vložíme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso, klobásy a feferónky, podlejeme vodou (1 a 1/2 až 2 l) a na slabom plameni varíme aspoň 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozdelili na menšie kúsky. Keď je mäso mäkké, z kapustnice vyberieme kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom primiešame huby namočené predtým vo vode. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a všetko dobre premiešame. Na tanier dáme ku kapustnici kôpku hustej smotany. Podávame s domácim celozrnným chlebom.
Čím častejšie sa kapustnica prihrieva, tým je lepšia. Ak vydrží... Hrniec som odfotila až po nájazde rodiny. Má 10 litrov a bol plný:-)
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Super !! . . . konečne uverejnený recept na originálnu slovenskú kapustnicu.
Ja pridávam ešte, (ale až nakoniec - spolu s hubami), tak okolo 300 g sušených sliviek bez kôstky, ale nesmú sa rozvariť !! Výborna Aroma !!
Mimochodom, ako moderní kresťania- katholíci - robíme túto kapustnicu už aj na Štedrý večer, doposiaľ sa klobáska a mäsko s vianočným kaprom kvôli dodržaniu katholíckého pôstu nikdy ešte nepohádali …
+ zaujímavá kapustnica.....
fiiiha....a kolko vela vselicoho je v nej.....ta teda musela pisat....
vypadá skvěle
+2