Viac ako  4 000  receptov

Zapekané cestoviny ako ich robím ja

Zapekané cestoviny ako ich robím ja
nahoru
Zapekané cestoviny ako ich robím ja Zapekané cestoviny ako ich robím ja Zapekané cestoviny ako ich robím ja Zapekané cestoviny ako ich robím ja Zapekané cestoviny ako ich robím ja Zapekané cestoviny ako ich robím ja
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cestoviny

Suroviny:

250 g surových penne rigatte (rúrky)
200 g tvrdého nastrúhaného syra (eidam, gouda, ementál)
kúsok šunky
kúsok údeného syra alebo Nivy
zelenina
3 vajcia
400 g hustej kyslej smotany (ja som dala 16%)
500 ml vody
½ lyžičky soli
½ lyžičky Vegety – nemusí byť
štipka mletého bieleho korenia (môže byť aj čierne)
ešte menšia štipka nového korenia

Postup

Cestoviny nevarím.
Zapekaciu misku 20x30 cm nahrubo vymastím, naukladám polovicu surových neuvarených penne, zasypem nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom, na to naukladám nadrobno nakrájanú zeleninu, šunku a syr (nemusí byť všetko dokopy).
Znovu naukladám surové cestoviny a nakoniec zasypem zvyšným nastrúhaným syrom.
Vajcia vyšľahám so smotanou, soľou a koreninami, pridám vodu a opatrne zalejem cestoviny (pozor, je to veľmi riedke).
Pečiem, až kým to nie je v strede misky na dotyk tuhé, nemusí to byť zapečené do hneda. Ja som piekla prvých 30 min na 200°C a potom ešte dopiekla 15 min na 175°C. Každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou.
Krájam vlažné, až po miernom vychladnutí (horúce sa to krájať ani nedá). Ak si niekto želá teplejšiu porciu, radšej ju trochu zohrejem v mikrovlnke.

Poznámka

Zeleninu dávam rôznu, podľa ročného obdobia a šunku a syry podľa momentálnych zásob v chladničke. Množstvo soli, Vegety a korenia môžete upraviť podľa svojej chuti.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zapekané cestoviny ako ich robím ja"

autor: Yanah
vložené: 08. 02. 2014 20:34:21  nahlásiť  reagovať
 

Peter F.: to ma naozaj mrzí, ako vidieť podľa komentárov dole nižšie, viacerí ich už robili a vydarili sa im... Na podobnom princípe (za surova) sa bežne zapekajú aj iné cestoviny, napr. lasagne alebo cannelloni... Na internete kolujú stovky podobných receptov, stačí zadať do vyhľadávača "No Boil Pasta Bake". Asi najznámejší je recept, ktorý bol publikovaný v NYtimes: http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F0... možno vám niektorý iný, podobný recept bude vyhovovať viac.

autor: Peter F. (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 02. 2014 18:49:06  nahlásiť  reagovať
 

Aj ta omacka je uplne cela zla. AK mate doma kyslu smotanu tak si ju zjedzte ako jogurt s nejakym kompotom alebo ovocim. Na tento recept to je vyhodena surovina.

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Peter F. (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 02. 2014 18:38:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlik smajlik smajlik
Toto je najhorsie recept z internetu aky som zatial pouzil. Tie cestoviny ostatnu aj po hodine v rure tvrde ako kamen. Nie je sanca, ze by sa bez predvarenia v hrcni, urobili iba pecenim v rure.
smajlik smajlik smajlik

autor: Yanah
vložené: 08. 05. 2011 05:48:44  nahlásiť  reagovať
 

smajlik erika, ďakujem za vyskúšanie v rímskom hrnci (ja rímsky hrniec nemám)smajlik ...
... som veľmi rada, že sa tento recept u vás doma ujal smajlik

autor: ercicka
vložené: 07. 05. 2011 21:27:27  nahlásiť  reagovať
 

jani, uz som to robila aj v rimskom hrnci, nevymazavala som ho smajlik piekla som hodinu, boli super smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 25. 01. 2011 13:28:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem Klaris smajlik, ja zase veľmi oceňujem tvoje kreatívne nápady, práve mám v chladničke kus pečeného kurčaťa, ktoré už nikto nechce....tak zajtra budú moje cestoviny podľa tebasmajliksmajliksmajlik

autor: Klaris
vložené: 25. 01. 2011 12:14:36  nahlásiť  reagovať
 

Dnes som tento recept robila so zbytkovým pečeným kuracím mäsom a nemalo to chybu. Škoda, že nemôžem dať ešte bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 14. 01. 2011 18:53:12  nahlásiť  reagovať
 

smajlik ďakujem Klaris......som rada, že sa recept vydaril aj s vrtuľkami a mrazenou zeleninou, ja som mrazenú zeleninku ešte nikdy nedávala, vždy len čerstvú smajlik a ďakujem za foto smajlik

autor: Klaris
vložené: 14. 01. 2011 15:03:19  nahlásiť  reagovať
 

Yanah, tak dnes boli cestoviny podľa Tvojho receptu, nemala som penne, ale vrtulky/točenice/. Musím pochváliť, je to omoc jednoduchšie, ako som myslela, už aj preto, že cestoviny nie je treba variť. Dala som brokolicu a trochu mrazenéj polievkovej zeleniny. Pridala som fotku.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 14. 01. 2011 06:38:43  nahlásiť  reagovať
 

jani neviem presne ako je to s tou laktozou, ale myslim, ze ked zmiesas tu sladku smotanu s kyslou, tak ona sa zgrcne a teda teoreticky by sa ta lektoza mala stiepit... ale to by sa bolo treab asi spytat odbornika alebo doktorky

mimochodom, zabudla som pripisat ake cestoviny som pouzila, tieto:
http://shop.edeka24.de/out/1/html/0/dyn_images/1/b...

autor: eva hubova
vložené: 13. 01. 2011 22:54:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikvypadají moc dobřesmajliksmajlik+4

autor: Yanah
vložené: 13. 01. 2011 21:24:50  nahlásiť  reagovať
 

smajlik erika ďakujem smajlik som rada že cestoviny chutili...........nabudúce skúsim tú sladkú smotanu podľa teba - aj keď tú zas nesmiem ja smajlik a ďakujem za foto smajlik

autor: ercicka
vložené: 13. 01. 2011 21:16:07  nahlásiť  reagovať
 

jani, su fantastickesmajliksmajliksmajlik neviem ci sa na teba nebudem hnevat, lebo ja ich nesmiem, ale kostovala som smajliksmajliksmajlik osudova chyba smajliksmajliksmajlik dam ti aj fotku

a este moja uprava:
200g kyslej smotany
250g sladkej smotany na varenie
400ml vody
a dala som 200g sunky a jednu cervenu papriku
smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 13. 01. 2011 16:22:25  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: lazane som robila uz asi 2x... ani raz sa mi nepodarili, tak som sa zmierila s tym, ze lazane budu moje "restauracne" jedlo smajliksmajliksmajlik

yanah: takze idem na vec, trosku musim improvizovat, ale dufam, ze sa to podari, inak zostane rodinka hladna smajlik

autor: Klaris
vložené: 13. 01. 2011 11:10:23  nahlásiť  reagovať
 

Zaujímavý recept, zajtra vyskúšamsmajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 13. 01. 2011 09:51:19  nahlásiť  reagovať
 

smajlik dievčatá, tá zálievka je veľmi riedka a tie cestoviny sa počas pečenia nasiaknu tekutinou a nabobtnajú......tak ako píše vybusna, len na lazane sa zvykne robiť bešamelová omáčka, tu je tá zálievka taká viac vodová......

autor: vybusna
vložené: 13. 01. 2011 09:43:03  nahlásiť  reagovať
 

hiiiiismajlik to je krasny recept
btw ercicka..no a ked robis lazane, ved vtedy tiez sa tie platky nevaria, tak toto je asi na tom istom principe.

autor: Yanah
vložené: 13. 01. 2011 09:23:48  nahlásiť  reagovať
 

ercicka......rímsky hrniec nepoznám, takže neviem........ak chceš môžeš zakryť alobalom, ja nezakrývam........tie čo sú na foto sa piekli nezakryté......piekla som ich už veľakrát a vždy boli po cca 3/4 hodine mäkké.....

autor: ercicka
vložené: 13. 01. 2011 09:06:58  nahlásiť  reagovať
 

hiiii, netreba varit cestoviny??? smajlik ani to v rure nezakryvas? a su potom mäkke? to musim vyskusat!!! myslis, ze by to slo aj v rimskom hrnci?

autor: amalia
vložené: 12. 01. 2011 23:16:14  nahlásiť  reagovať
 

smajlikVýborný nápad, prečo to nevyskúšaťsmajlik Aj v kuchyni sa fantázia zídesmajlik+2smajlik

autor: Silvia K.
vložené: 12. 01. 2011 21:07:58  nahlásiť  reagovať
 

smajliksuper nápad-nevariť-niekedy vyskúšam smajlik.Krásne fotky aj výsledoksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz