Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny |
250 g surových penne rigatte (rúrky)
200 g tvrdého nastrúhaného syra (eidam, gouda, ementál)
kúsok šunky
kúsok údeného syra alebo Nivy
zelenina
3 vajcia
400 g hustej kyslej smotany (ja som dala 16%)
500 ml vody
½ lyžičky soli
½ lyžičky Vegety – nemusí byť
štipka mletého bieleho korenia (môže byť aj čierne)
ešte menšia štipka nového korenia
Cestoviny nevarím.
Zapekaciu misku 20x30 cm nahrubo vymastím, naukladám polovicu surových neuvarených penne, zasypem nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom, na to naukladám nadrobno nakrájanú zeleninu, šunku a syr (nemusí byť všetko dokopy).
Znovu naukladám surové cestoviny a nakoniec zasypem zvyšným nastrúhaným syrom.
Vajcia vyšľahám so smotanou, soľou a koreninami, pridám vodu a opatrne zalejem cestoviny (pozor, je to veľmi riedke).
Pečiem, až kým to nie je v strede misky na dotyk tuhé, nemusí to byť zapečené do hneda. Ja som piekla prvých 30 min na 200°C a potom ešte dopiekla 15 min na 175°C. Každá rúra pečie inak, riaďte sa svojou rúrou.
Krájam vlažné, až po miernom vychladnutí (horúce sa to krájať ani nedá). Ak si niekto želá teplejšiu porciu, radšej ju trochu zohrejem v mikrovlnke.
Zeleninu dávam rôznu, podľa ročného obdobia a šunku a syry podľa momentálnych zásob v chladničke. Množstvo soli, Vegety a korenia môžete upraviť podľa svojej chuti.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
8 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Peter F.: to ma naozaj mrzí, ako vidieť podľa komentárov dole nižšie, viacerí ich už robili a vydarili sa im... Na podobnom princípe (za surova) sa bežne zapekajú aj iné cestoviny, napr. lasagne alebo cannelloni... Na internete kolujú stovky podobných receptov, stačí zadať do vyhľadávača "No Boil Pasta Bake". Asi najznámejší je recept, ktorý bol publikovaný v NYtimes: http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F0... možno vám niektorý iný, podobný recept bude vyhovovať viac.
Aj ta omacka je uplne cela zla. AK mate doma kyslu smotanu tak si ju zjedzte ako jogurt s nejakym kompotom alebo ovocim. Na tento recept to je vyhodena surovina.
Toto je najhorsie recept z internetu aky som zatial pouzil. Tie cestoviny ostatnu aj po hodine v rure tvrde ako kamen. Nie je sanca, ze by sa bez predvarenia v hrcni, urobili iba pecenim v rure.
erika, ďakujem za vyskúšanie v rímskom hrnci (ja rímsky hrniec nemám) ...
... som veľmi rada, že sa tento recept u vás doma ujal
jani, uz som to robila aj v rimskom hrnci, nevymazavala som ho piekla som hodinu, boli super
ďakujem Klaris , ja zase veľmi oceňujem tvoje kreatívne nápady, práve mám v chladničke kus pečeného kurčaťa, ktoré už nikto nechce....tak zajtra budú moje cestoviny podľa teba
Dnes som tento recept robila so zbytkovým pečeným kuracím mäsom a nemalo to chybu. Škoda, že nemôžem dať ešte bodík
ďakujem Klaris......som rada, že sa recept vydaril aj s vrtuľkami a mrazenou zeleninou, ja som mrazenú zeleninku ešte nikdy nedávala, vždy len čerstvú a ďakujem za foto
Yanah, tak dnes boli cestoviny podľa Tvojho receptu, nemala som penne, ale vrtulky/točenice/. Musím pochváliť, je to omoc jednoduchšie, ako som myslela, už aj preto, že cestoviny nie je treba variť. Dala som brokolicu a trochu mrazenéj polievkovej zeleniny. Pridala som fotku.
jani neviem presne ako je to s tou laktozou, ale myslim, ze ked zmiesas tu sladku smotanu s kyslou, tak ona sa zgrcne a teda teoreticky by sa ta lektoza mala stiepit... ale to by sa bolo treab asi spytat odbornika alebo doktorky
mimochodom, zabudla som pripisat ake cestoviny som pouzila, tieto:
http://shop.edeka24.de/out/1/html/0/dyn_images/1/b...
vypadají moc dobře+4
erika ďakujem som rada že cestoviny chutili...........nabudúce skúsim tú sladkú smotanu podľa teba - aj keď tú zas nesmiem ja a ďakujem za foto
jani, su fantasticke neviem ci sa na teba nebudem hnevat, lebo ja ich nesmiem, ale kostovala som osudova chyba dam ti aj fotku
a este moja uprava:
200g kyslej smotany
250g sladkej smotany na varenie
400ml vody
a dala som 200g sunky a jednu cervenu papriku
vybusna: lazane som robila uz asi 2x... ani raz sa mi nepodarili, tak som sa zmierila s tym, ze lazane budu moje "restauracne" jedlo
yanah: takze idem na vec, trosku musim improvizovat, ale dufam, ze sa to podari, inak zostane rodinka hladna
Zaujímavý recept, zajtra vyskúšam
dievčatá, tá zálievka je veľmi riedka a tie cestoviny sa počas pečenia nasiaknu tekutinou a nabobtnajú......tak ako píše vybusna, len na lazane sa zvykne robiť bešamelová omáčka, tu je tá zálievka taká viac vodová......
hiiiii to je krasny recept
btw ercicka..no a ked robis lazane, ved vtedy tiez sa tie platky nevaria, tak toto je asi na tom istom principe.
ercicka......rímsky hrniec nepoznám, takže neviem........ak chceš môžeš zakryť alobalom, ja nezakrývam........tie čo sú na foto sa piekli nezakryté......piekla som ich už veľakrát a vždy boli po cca 3/4 hodine mäkké.....
hiiii, netreba varit cestoviny??? ani to v rure nezakryvas? a su potom mäkke? to musim vyskusat!!! myslis, ze by to slo aj v rimskom hrnci?
Výborný nápad, prečo to nevyskúšať Aj v kuchyni sa fantázia zíde+2
super nápad-nevariť-niekedy vyskúšam .Krásne fotky aj výsledok+1