Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Predjedlá | |
Čas prípravy: 30 min | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
200 g čiernych olív typu Kalamata, 80 g ančovičiek v soli, 100 g tuniaka vo vlastnej šťave, 80 g kaparov v náleve, 1/2 čerstvek chilli papriky, 1 pl panenského olivového oleja.
Z ančovičiek pinzetou povyťahujeme ostne, kapary premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, scedíme aj tuniaka a chilli papriku posekáme. Všetky suroviny nahrubo rozmixujeme s olejom. Keďže tento recept je veľmi starý, z čias, keď sa všetko muselo robiť ručne, aj ja som to urobila rovnako: roydrvila som suroviny v mažiari a pomaly som prilievala olej.
Na rozdiel od iných oblastí sa v Languedocu do tapenady pridávajú ančovičky. Podáva sa s čerstvým chlebom alebo s chlebom 1-2 dni starým, ktorý opečieme nasucho na grilovacej panvici. Stačí k nej zopár listov šalátum bez chleba. Pridáva sa aj ako dochucovadlo do niektorých jedál.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
moj muz objavil caro ancoviciek teraz cez vianoce...neskutocne mu chutia...tuto vecicku mu rozhodne urobim...amalia super
+ tak toto by my určite chutilo