Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Počet porcií (kusov): 4-5 |
400-500 g hladkej múky, 100 ml cmaru (alebo kefíru či kyslého mlieka), 1 vajce, soľ. Plnka: 3 veľké zemiaky, 1 veľká cibuľa, 50 g masla. Na podávanie: hustá kyslá smotana
Na dosku preosejeme múku, osolíme, rozbijeme do nej vajíčko a postupne pridávame kefír. Vymiesime vláčne hladké cesto, rozvaľkáme ho na hrúbku 2 mm a necháme na doske trochu preschnúť. Medzitým si pripravíme plnku zo zemiakov, ktoré sme uvarili v šupke. V panvici orestujeme na masle cibuľu dozlata. Pridáme kolieska ošúpaných zemiakov a opečieme. Popučíme ich vidličkou a necháme vychladnúť.
Z cesta vykrajujeme kolieska, do stredu každého dáme za lyžičku plnky, prehneme napoly, aby vznikli polmesiace a okraje popeitláčame vidličkou.
Vareniky nahádžeme do hrnca s vriacou vodou a keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5-6 minút. Potom ich vyberieme na podnos dierkovanou naberačkou. Na tanier k nim pridáme kyslú smotanu. Môžeme aj kolieska cibule opečené dozlatista.
Vareniky patria k tradičným ruským jedlám, ktoré sa pripravujú na privítanie Nového roka.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Sislik, cmar mávajú u Leclerca a v Géant. Hľadaj basbeurre (niekedy je to ako "bas-beurre"). Ak ho nenájdeš, použi trošku zriedený grécky jogurt
sislik...aha
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-cmar--nahr...
a za co mozem vymenit cmar, ked ho v tunajsich obchodoch neviem najst?
Zajímavé s tou bramborovou náplní,to někdy vyzkouším+4
+ nepoznám, ale vyzerá to byť dobrota.....
+1,ukladám