Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
500 g v šupke uvarených zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g krupice, 1 vajce, soľ slanina, cibuľa
plnka : 300 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 50 g masla, 300 g klobásy ( alebo vareného údeného mäsa ), 1 strúčik cesnaku, čierne korenie, soľ
Kapustu vyžmýkame a na podusíme na masle. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Klobásu alebo mäso pomelieme a vmiešame do kapusty.
Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a s múkou, krupicou, soľou a vajcom vypracujeme cesto.
Zemiakové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky 1 cm. Naň rozotrieme plnku a zvinieme. Závin zabalíme do vlhkého obrúska, konce dobre zviažeme špagátom a vo vode vo väčšej nádobe 30 min varíme.
Potom závin vybalíme z obrúska, režeme na plátky asi 2 cm hrubé.
Podávame poliate rozpraženou slaninou s cibuľou a zeleninovým šalátom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Kľudne môžeš urobiť z prášku, ale kúp vyložene Zemiakové cesto v prášku, výrobca je jedno ktorý, všetky sú dobré. Nie cesto na knedlíky pá
v mnichove, ale cesto som mala z domu...knedlikove, no uz ho nemam, takze ked budem robit nabuduce, tak uz echt z krumpli, ako sa patri
Aj ja som už robila cesto z prášku, ale z toho, čo je ako zemiakové cesto, nie vyložene na knedlíky, ale "Zemiakové cesto v prášku", a to je dobré. Robila si v Mníchove, či na Slovensku ?
ja ti neviem....ale aby si bola v obraze, robila som to z toho cesta v prasku...vies co sa robia knedliky z neho , neviem preco som to hned nenapisala ja blbec...v kazdom pripade davam plusko, lebo je to bajecne
nechápem, klasické zemiakové cesto, prečo sa ti to trhalo ?
ja som sa aj o to pokusala, ale to cesto sa mi trhalo ako keby, nesla som z toho urobit zavin...skoda, taketo jedla ja zboznujem
MňamJedlá zo zemiakového cesta milujem a k tomu to údené a kapusta...Ja robievam guľky,ale vyskúšam aj závin